Her yıl ağırlaştırılan kriterleri yerinde uygulayarak Mavi bayrak almaya hak kazanan Karadeniz’in tek plajı Akçakoca Kale plajında düzenlenen törenle Mavi Bayrak göndere çekildi.

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, İGM Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Orman İşletmesi ve İlçe Gıda Tarım hayvancılık müdür ve yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşların katıldığı törende Mavi Bayrak çalışmalarını yürüten ekibin sorumlusu Abidin Eskici yaptığı konuşmada “Her yıl daha da ağırlaştırılan kriterleri yerinde ve zamanında uyguluyoruz. Her yıl yeniden yapılan değerlendirmeler sonucu verilen mavi bayrak için ekip olarak çok yoğun ve kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda seminerlere katılmış, gerekli eğitimleri almış bir ekibimiz var ve çalışmaları bu ekip yürütüyor.” Dedi.
Başkan Albayrak ilk kez mavi bayrağın 1996 yılında dönemin Belediye Başkanı Erol Solak tarafından alındığını belirttiği konuşmasında “ Bir süre yoksun kaldığımız mavi bayrağımızı Kaymakam Savaş Tuncer’in köylerden gelen kirlilik konusunda başlattığı ve buna bizim göreve geldiğimiz andan itibaren gerçekleştirdiğimiz kirliliği önleyici titiz çalışmalar sonucu tekrar almaya hak kazandık. Bugün Kaymakamlığımızın ve bağlı kuruluşların hassas çalışmaları, belediyemizin gereken her şeyi zamanında yaptığı çalışmalar ile her yıl bayrağımızı yeniden göndere çekmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”dedi.
Türkiye’de 400 e yakın mavi bayraklı plaj ve marinanın bulunduğunu tatilcilerin buna çok önem verdiklerinin altını çizen Albayrak “Bu sayı ile dünyada mavi bayraklı plajlara sahip ülkeler sıralamasında 3. yüz. Karadeniz’de ilk ve tek mavi bayraklı plaja sahip olmanın ayrıcalığını yeni plajlarımıza mavi bayrak kazandırarak taçlandıracağız. ”dedi.

Haber: H. İŞCAN