15 YILA MAHKUM OLDU
Düzce'de uyuşturucu ticaretine geçit vermemek ve madde kullanımının önüne geçmek adına dört koldan mücadele devam ederken, gazetemize gönderilen bir mektup uyuşturucunun pençesine düşen bir gencin hayatının nasıl mahvolduğunu gösterdi. Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 18 ay önce çıkarıldığı mahkemece tutuklanan ve 15 yıl hapis cezası alan adını açıklamadığımız bir genç, yaşadıklarının Düzceli gençlere ders olmasını istedi. 

"TEHDİT VE ŞANTAJLA UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPTIRIYORLAR"
Cezasını Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çeken ve zehir tacirlerinin üzerine attığı iftira yüzünden demir parmaklıklar arkasında olduğunu savunan mahkum, Düzce'deki gençlere tehdit ve şantajla uyuşturucu ticareti yaptıran kişiler olduğunu iddia etti. 

Mektup satırlarına döktüğü haykırışında dikkat çekici ifadeler kullanan mahkum genç, uyuşturucu ticareti yapanların kendisini de kullandıklarını ve tehdit ettiğini belirterek, delilleri savcıya verdiğini aktardı. 

"BENİM OYUNA GELDİĞİM GİBİ KİMSE OYUNA GELMESİN!" 
Düzce'deki gençlerin kurtulması adına mektup yazdığını belirterek, şöyle seslendi: "Benim oyuna geldiğim gibi kimse oyuna gelmesin!" 

"ZORLA İÇİRDİKLERİ HAPLARIN ETKİSİNDE KURYELİK YAPTIRDILAR"
Düzce'de uyuşturucu alışverişi yapmakla suçladığı iki ismin gençleri uyuşturucuya alıştırdıklarını ileri süren genç mahkum, "Sizden Allah rızası için yardım istiyorum. 15 sene ceza aldım ve bu insan kılığına bürünmüş kişiler yüzünden herkes sırtını döndü kimsem kalmadı. Ben hatalar yaptım, kurtulmak için gittiğim devlet hastanesi dahil sahip çıkanım olmadı ve yaptığım hataları, beni alıştırdıkları bonzai, zorla içirdikleri hapların etkisinde kuryelik yaptırdılar. Düzce gençliği sizin elinizde saygılarımla..." ifadelerini kullandı.