Kısa adı DÜZDER olan Düzce’yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği’nin her yıl yapılan ve geleneksel hale getirilen ‘Dostluk ve Dayanışma’ gecesi hafta sonu  yapıldı. Protokol ve DÜZDER üyelerinin büyük ilgi gösterdiği gecede Düzce’nin tanıtımına katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara da plaket verildi.

 

        Düzder’in geleneksel gecesine, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sebahattin Toprak, Düzce İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya ve eşleri de katıldılar.

 

       Geleneksel DÜZDER dostluk ve dayanışma gecesi Düzder Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Talat Saygılı’nın açılış konuşması ile başladı. Her yıl üyelerinin katıldığı dostluk ve dayanışma gecesinin Düzder’in en önemli etkinlikleri arasında yerini aldığını belirten Saygılı, Düzder’in Düzce’deki en eski ve etkili bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

 

Derneklerinin özellikle eğitim ve sosyal alanlarda faaliyetler düzenlediklerini vurgulayan Saygılı konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “ Geçen yıl düzenlediğimiz gecenin gelirleri ile Düzce Üniversitesi’nin kalkınmasında önemli payı olan Kalkınma ve Tanıtma Vakfına katkıda bulunduk. Bu yıl ki gecenin gelirleri ile de Araştırma ve Uygulama Hastanesi için açılan ‘Bir Oda da Senden’ kampanyasına katkıda bulunacağız. Gelirlerimizin bir bölümünü de hayvan barınağı için kullanacağız’ dedi

 

       Konuşmaların ardından Düzce’nin tanıtımında katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara plaket verilmesi törenine geçildi. Uluslararası Busef Proje yarışmasında Dünya birinciliğini kazanan Öncü kolejleri adına  plaketini Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı, Düzce Valisi Bülent Kılınç’ın elinden aldı. Moda tasarımı dalında Türkiye birinciliğini kazanan Kız meslek lisesi müdürü Melek Özgünere,Düzce’nin nalbant dalındaki en eski ustası Ruhi Ersan’a,Keman Ustası Şaban Altaylı’ya ve Saz ustası Ali Keçeci’ye plaketleri verildi.

 

     3. lige çıkan Düzcesporlu futbolcuların teknik adamların ve yöneticilerinde katıldıkları gece ödül törenini sonrasında sahne alan sanatçılarla güzel anlar geçirilerek sona erdi.