Vali Ali İhsan Su ve beraberinde İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muharrem Tozan ve yetkililer ile Beyköy'de yapımı devam eden turizm yatırımlarını yerinde inceledi.

Vali Ali İhsan Su ve beraberindeki heyet Derdin Kaplıcası kaynağında yapılan sondaj çalışmasını inceleyerek çalışmaları yürüten firma yetkilisinde bilgi aldı.

Daha sonra Vali Ali İhsan Su, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Samandere Şelalesi piknik alanında incelemelerde bulunarak, Samandere Şelalesi'ni gezdi. Vali Su, orada bulunan çocuklarla bir süre sohbet etti ve çocuklara oyuncak ve kitap hediye etti.

Şelale yolu düzeltilmeyi bekliyor

Öte yandan Düzce'nin nadide güzelliklerinden olan Samandere Şelalesi'ne giden yol uzun süredir düzeltilmeyi bekliyor. Geçtiğimiz Haziran ayında Düzce'nin bir çok bölgesini vuran selin de etkisiyle Samandere yolu adeta köstebek yuvasına dönmüştü. Civar köylerdeki halkın Düzce'nin önemli bir turizm değerine giden yolun düzeltilmesi için sık sık çağrıda bulunmasına karşın henüz bölgede başlayan bir çalışma yok. Vali ve beraberindeki heyetin Samandere Şelalesi'ni gezerken bozuk yolla ilgili hiçbir açıklama ya da inceleme yapmaması dikkat çekti. Turizm kenti olma yolunda ilerleyen Düzce'ye yakışmayan bir manzara çizen Samandere yoluna ilişkin yetkili ağızlardan henüz bir bilgi verilmezken ünlü şelaleyi gezmeye gelen turistlere kötü bir tanıtım yapıldığı görüşü savunuluyor.

HABER; S.KAŞKIR