İsrail Devleti'nin bu ayın başından beri Gazze'ye yaptığı saldırıya bir tepki de bugün Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'ndan (SES) geldi. Düzce Devlet Hastanesi acili önünde basın açıklaması gerçekleştiren SES İl Temsilcisi Cemal Yılmaz, ilk olarak geçtiğimiz gün Yığılcada gerçekleşen ve 6 kişinin ölümüne yol açan vahim kazada hayatını kaybedenlere rahmet diledi.



Ardından "Filistin‘de ölen insanlıktır" diyerek İsrail'in yapmış olduğu katliamı sona erdirmesini diledi ve İsrail'in sağlık alanına da saldırmasını değerlendirerek bunun bir suç olduğunu ifade etti.



Yılmaz, "Günlerdir dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık dramı, vahşet tam bir katliama dönüştü. Çocuklar sahilde, kadınlar kucaklarında bebeleri, çocukları ile sığınakta, sokakta, evde, okulda, camide vuruluyor, öldürülüyor. Hastaneler bombalanıyor. Hastalar, yaralılar, sakatlar ve sağlık çalışanları hastanede, ambulansta öldürülüyor. Savaş suçu işleniyor. Egemenler susuyor.Bu duruma seyirci kalmak katliama, savaş suçuna ve insanlık suçuna ortak olmak demektir.Türkiye’nin hekimleri, hemşireleri, teknisyenleri, sağlık işçileri olarak sağlığa giden yolun barış ve demokrasiden geçtiğini biliyor, buna inanıyor ve bu nedenle bu savaşın durdurulmasını talep ediyoruz"şeklinde konuştu.

 

 

Haber;E.Tınaz