Düzce’de Şehirlerarası Otobüs terminalinde, bugün bayram tatilini hafta sonuna sarkıtanların yoğunluğu vardı. Terminalde yolcu alıp bindirmek için giren otobüslerden adım atılacak yer yoktu.

 

 

Bir yanda eşyalarını otobüslere yerleştirmek için çaba harcayan, diğer yandan yetersiz alana sahip bekleme salondan kendini dışarı atarak bavullarıyla kaldırımda bekleyen yolcular her yıl Düzce’nin bilindik manzaralarından biri oldu.

 

Her Yıl Aynı Temenni


Geçici olarak taşındığı yetersiz alanda hizmet vermeye devam eden Çoban mevkiindeki terminalin, hem araçlara hem de yolculara yaşattığı bin bir güçlük, özellikle bayram gibi tatil günlerinde modern bir terminal isteğini daha çok akıllara getiriyor.

 



Düzce, Her yıl “Terminalsiz son bayram olsun” dedirten köy görünümlü garajından kurtulacağı günü bekliyor.



Düzce'nin önemli sorunlarından birine çözüm olacak olan ve Düzce belediye Bakanı İsmail Bayram döneminde ilk adımı atılan terminalin biran önce bitirilmesi isteniyor. Bizde eksikliğinin en çok hissedilen günlerden birinde, yapımı başlanan Darıcı Mahallesindeki terminal inşasını görelim istedik.


Yap İşlet Devret Kararı Alındı


Yıllarca Darıcı mahallesinin doğru yer olup olmadığı tartışıladursun geçtiğimiz yaz çalışmaların başlandığı terminalin ise ne yazık ki temel aşamasında kaldığını gördük.

 
Bayram’dan görevi teslim alan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, terminal ihalesinde yanlış bir yol izlendiği düşünerek yap-işlet-devret modeline karar kıldığını açıklamıştı. Göreve gelir gelmez hemen Düzce Belediyesi'ni bu yükten kurtarmak için müteahhitle el sıkışan Başkan Keleş, inşaatı devam eden proje için belediye kasasından bir kuruş ödememeyeceğini bildirmişti..


Temeli su dolu


Ancak 31 bin metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilmeye başlanan terminal inşaatında birkaç aydır hiçbir çalışma yok. Zeminin suyla kaplandığı terminal inşaatında temel kısmında da yer yer patlamaların olduğu görüldü.

 


Çok değil 4 ay önce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in belediye meclis üyeleri ile birlikte incelemede bulunduğu esnada görüntülenen terminal inşaatının bugün geldiği nokta yavaş ilerlediğini gözler önüne serdi.

 

Kuşlar yuva yapmış


Yaklaşık 2 aydır bir çalışmanın yapılmadığı bilgisini aldığımız terminalin temelinde kuşların yuva yaptığı da görüldü.

 


Yarım kalan inşaatlardan mustarip olan Düzce’nin yıllardır özlemini duyduğu terminal inşaatında da aynı kaderi yaşamasından endişe duyuluyor…

 

Haber;S.Kaşkır