Dereli Tütüncü Mahallesi'nde 3 sokak ve ara yolları yıllardır asfalt yüzü görmedi. Kışın çamurdan, yazın tozundan şikayetçi mahalle sakinleri, gerek dilekçe yolu gerekse sözlü olarak sorunlarını dile getirdi. Seçim zamanı söz veren ancak yollarını yapmayan siyasetçilere kızgın olduklarını söyleyen sokak sakinleri "Seçimlerde mahalleye oy istemeye gelmeyi bilirler" şeklinde sitemlerini dile getirdi..

 



Vergilerimizi ödüyoruz, asfalt istiyoruz

Astım hastası küçük kızı olan Samiye Gündüz, "Mahallece imza topladık. Muhtara verdik. Hiçbir ses, seda çıkmadı. Benim çocuğum astım hastası. Çocuğumu tozdan dışarı çıkartamıyoruz. Tek isteğimiz yolumuzun asfaltlanarak bizi bu sorundan kurtarmaları. Fındıklık bahçeleri, köy yolları bile asfalt. Merkeze yakınız. Belediyeye bağlıyız. Su faturalarımızda çevreden çöpe kadar her şeyin vergisini ödüyoruz. Kapı kapı oy toplamasını biliyorlar. Biz sadece sağlığımız için yollarımızın asfaltlamasını istiyoruz. Umarım yetkililer gerekeni yapar"dedi.

 



Mucur dökülüp bırakılan delik deşik yolda her araç geçişinde yükselen tozdan, özellikle solunum rahatsızlığı olan hastaların etkilendiğini söyleyen vatandaşlar, yetkililere seslerini duyurmak istiyor.

Sokak sakinleri, fındık bahçelerine kadar yolların asfaltlandığı ancak oturdukları yere kenar mahalle gözüyle bakılarak göz ardı edildiğini savundu.

 



20 yıldır aynı mahallede oturduklarını söyleyen Ahmet Kurt ve Aladdin Kurt, "Bu sorun yıllardır devam ediyor. Diğer sokaklar asfalt yapıldı. Ama burası hala yapılmadı. Yetkililere bildirdik ama bir sonuç alamadık. Burası kenar mahalle olduğu için bakılmıyor. Bu yolun asfaltlanmasını istiyoruz yoksa buradan bir tane rey alamazlar. Tozdan duramıyoruz. Yazın nefes alamıyoruz. Kışın da göl oluyor"diye konuştu.

Düzenli vergilerini ödediklerini söyleyen sokak sakinleri, hak ettikleri hizmeti almak istediklerini dile getirerek yetkililerden yollarının yapılmasını istedi.

 

Haber: S. KAŞKIR