Devşirme olarak İstanbul’a gelip Paşalığa kadar yükselen amcasının peşinden Payitahta gelen Bir Macar kızının bir Türk genciyle olan aşk hikayesinin anlatıldığı “bir Yusuf Masalı” dizinin çekimleri Düzce’de yapılıyor. Bunun için de Düzce Belediyesi’ne ait film platosu hazırlandı. Film platosu dizinin geçtiği zamana uygun olarak yeniden dizayn edildi. 19 Ocak’ta yayınlanacak olan dizi 1 ve 2. Bölümü aynı anda TRT1’de yayına girecek. Dizinin çekimlerinde Düzceli sanatçı Nurullah Çelebi de rol alıyor. Ayrıca dizinin yardımcı oyuncu kadrosu da Düzceliler’den oluşuyor.

 

 

BİR YUSUF MASALI

Senaryosunu Hakan Haksun’un yazdığı dizinin Yönetmenliğini Hakan Arslan yapıyor. Daha önce “Yamak Ahmet” dizisini yapan Okur film tarafından yapımı gerçekleştirilen dizinin 19 Ocak Pazar günü TRT 1’de yayına girecek.

 

 

Devşirme olarak İstanbul’a gelip Paşalığa kadar yükselen amcasının peşinden Payitahta gelen Bir Macar kızının bir Türk genciyle olan aşk hikayesinin anlatıldığı “bir Yusuf Masalı” dizisi adından da anlaşılacağı gibi masal tadında bir mahalle hikayesi.

 

 

Paşanın kızına vurgun kabadayısıyla, Terzinin kızına talip olan fırıncısıyla, Berberi, manavı şerbetçisiyle eğlenceli bir Osmanlı mahallesinde geçen dizinin çekimlerine Düzce Belediyesi Film platolarında başlandı. İstanbul da üç ayrı konakta ve bir de çarşıda gerçekleştirilecek çekimler için hem konaklar döşendi hem de çarşı platosu yeniden dizayn edildi.

 

 

Daha önce Düzce Belediyesi tarafından yaptırılan “Düzce belediyesi film platosu” tamamen bir Osmanlı çarşısına dönüştürüldü. 


Haber: S. KAŞKIR