Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Sefer Akkaya, memleketi Akçakoca'da Düzce'ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

2003 - 2009 yılları arasında Düzce ve ilçelerinde bitirilerek hizmete açılan kamu binaları için toplam 59 milyon 111 bin lira harcama yapıldığını ifade eden Akkaya, ''Çilimli Hükümet Konağı, Gümüşova Hükümet Konağı, Düzce Merkez Halk Sağlığı Laboratuvarı, Kaynaşlı Hükümet Konağı, Akçakoca Hükümet Konağı, Düzce Merkez Hükümet Konağı, Yığılca İlçe Jandarma komutanlığı hizmet binası, Düzce İl Halk Kütüphanesi ve bin öğrenci kapasiteli Düzce Kredi Yurtlar Kurumu yurt binaları tamamlanarak hizmete sokuldu. Bu yatırımların maliyeti 59 milyon 111 bin lira.'' dedi.
Akkaya, Düzce'de Kalıcı Konutlar yapılan yatırımların bedelinin de 1 milyon 311 bin 631 lira olduğunu da söyleyerek, bu yatırımlarla 2003 2009 yılları arasında Düzce'ye toplam 60 milyon lira tutarında yatırım yapıldığı bilgisini verdi.

Akçakoca'ya 500 kişilik yurt ve fakülte binası

Yapı İşleri Genel Müdürü Akkaya, ayrıca, Düzce Üniversitesi (DÜ) Akçakoca Yerleşkesi için 500 öğrenci kapasiteli yurt inşaatı işinin ihalesi 20 milyon lira proje bedeli üzerinden ihalesi bitirilme aşamasında olduğunu belirterek, 10 milyon lira Proje tutarlı DÜ Akçakoca Yerleşkesi İşletme Fakültesi binasının projelerinin, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından çizildiğini söyledi.