Düzce Türk Telekom Başmüdürü Muzaffer Oktay’ın görev yerinin değişmesi ve Kırıkkale’ye gitmesinin ardından Düzce’ye Ankara’dan bir şube müdürünün vekaleten atanması Telekom’da işlerin sarpa sarmasına neden oldu. Vekaleten yapılan atama sonrasında bir de Ankara’dan yönetilme cihetine gidilmesi Düzce’deki Türk Telekom hizmetlerini durma noktasına getirdi. Düzce’nin pek çok yerinde Telekom hizmetlerinde yaşanan aksamalar ve yapılmayan onarımlar vatandaşları çileden çıkarttı.

14 Ağustos günü Çilimli İlçesinde Türk Telekom’un sorumluluğunda bulunan direğin kırılmasıyla kablolar kopmuş ve iddiaya göre vatandaşların durumu haber vermesine rağmen Türk Telekom ekipleri, konuyla ilgili hiçbir çalışma yapmamıştı. Bölgede yaşayan vatandaşlar duruma tepki göstermiş ve Türk Telekom’u göreve davet etmişti.

“5 AYDIR KABLOLAR KOPUK”

Düzceliler, Türk Telekom ile ilgili şikayetlerini yoğun bir şekilde Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na ulaştırmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Düzce Merkez’e bağlı Musababa  Köyü’nden geldi. 10700. Sokak’ta bulunan Türk Telekom internet kablosu 5 ay önce koptu. 5 aydır internet hizmeti alamayan vatandaşlar durumu defalarca yetkililere haber vermesine rağmen sorunun çözümüne yönelik bir adım atılmadı.

“FATURAYI ÖDEMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Türk Telekom yetkililerine bir diğer serzeniş de Düzce Merkez’e bağlı Kemer Kasım Köyü’nden geldi. Köyde bulunan ve internet hizmeti sağlayan Türk Telekom’a ait internet kablosu direği yaklaşık 1 ay önce saman yüklü kamyonun geçişi sırasında koptu. Ancak vatandaşların Türk Telekom’a her başvurularında “Direk onarımda” cevabı almalarına rağmen sorun giderilmedi. Bu süreçte internet hizmeti olmamasına rağmen internet faturalarını ödemeye devam eden vatandaşlar duruma isyan etti.

TÜRK TELEKOM’DAN AÇIKLAMA

Şikayetler üzerine iletişime geçtiğimiz Türk Telekom Teknik Sorumlusu Serkan Usluoğlu, arıza bildirimi yapılmadığı sürece sorunun tespit edilemediği ve b u nedenle müdahale edilemediğini söyledi. İnternet kablolarındaki onarım işleminin kolay işlemler olduğunu belirten Usluoğlu, “Bu süreçleri muhtarların takip etmesi gerekiyor. Kemer Kasım Köyü muhtarıyla temas halindeyiz. Orada başka sorunlar da var. Onarım programını hazırlıyoruz. Musababa Köyü’nden ise tarafımıza herhangi bir şikayet ulaşmış değil. Musababa Köyü muhtarına ulaşmaya çalışıyoruz. Oradaki sorun için de tamirat işlemi yapılmasını en kısa sürede sağlayacağız” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN