19 yıl önce kurulan İstanbul Düzceliler Derneği İstanbul’daki Düzcelilerin tanışıp kaynaşmasına, birlik ve beraberliğine vesile olmaya devam ediyor. Hafta sonu organize edilen kahvaltı; siyasi, bürokrasi ve iş dünyasından birçok ismi bir araya getirdi. Kahvaltıda konuşan Dernek Başkanı İlyas Çelebi, birlik beraberlik mesajları verdi.
 
Çelebi, “Hepinizin bildiği gibi son dönemde artan terör olayları kaybettiğimiz, asker ve polis şehitlerimiz ile masum vatandaşlarımız hepimizin yüreğini yaktı. Bir taraftan terör belasını yaşarken diğer taraftan toplumda artan bir kutuplaşma ile akıl ve vicdan tutulmasının yaşanıyor olmasından da ayrıca büyük endişe duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde kirli bir oyun oynanırken bu tuzağın hepimize kurulduğunu görmeliyiz. Ülkemiz, birliğimiz ve huzurumuz hedef alınmış durumdadır. Hal böyleyken bizlere bu tuzağı kuranların oyunlarına düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde. Hep birlikte sağduyumuzu korumalı, vicdanımızın sesini dinlemeli, fitne ateşini birlikte söndürmeliyiz. Ülkemize, insanlarımıza bu tuzağı kuranları Düzceliler olarak lanetliyoruz. Son olarak bir daha yaşamak istemediğimiz Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı da ziyadesiyle hepimizi derinden üzmüştür. Hayatını kaybeden masum vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.” dedi.
 
Eğitime ağırlık verdiklerini söyleyen Çelebi, İstanbul’daki Düzceli, başarılı, ihtiyaç sahibi, yükseköğrenim gören öğrencilere burs vermeyi hedeflediklerini kaydetti.  Kahvaltıya katılan isimlerden biri olan Düzceli Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, eğitimin önemine vurgu yaparken, Bolu İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ise Düzce ve Bolu’nun “iki dost il” olduğuna dikkat çekerek, derneğin eğitim için fon oluşturması tavsiyesinde bulundu.
 
Eski Bolu Milli Eğitim Müdürü Düzceli Recep Sezer, Düzceli öğrencilere verilecek olan burslarla ilgili bilgiler verirken, İstanbul Düzceliler Dernek kurucu Başkanı, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci Düzce Dernekleri Federasyon Başkanı Mehmet Keleş kısa bir konuşma yaptı. Kahvaltıya ayrıca Diyarbakır, Bitlis Dernekler Federasyon başkanları da katıldı.