Yönetmelik gereği yılda iki kez gerçekleştirilmesi gereken Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Toplu Meslek Komiteleri Toplantıları’nın ilki Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri, kadın ve genç girişimciler kurullarının icra komiteleri katıldı.



‘Proje üretin’ çağrısı
Toplantının açılış konuşmasını Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin yaptı. Şahin haziran ayından itibaren 11 meslek komitesinin her birinden bir proje üretmesini rica ederek başladığı sözlerine şöyle devam etti:

“Devir artık proje devri”
“İlgili meslek grubu üyelerimizin bir sorununu çözmek ya da işlerini daha ileriye getirecek her proje faaliyeti için oda meclisimizden sizlere bütçe tahsis edelim. Bu konuda meclisimiz de yönetim kurulumuz da hazır. Bu işte biz de meslek komitesi içinde varız. Arkadaşlar, asıl olan şu; süremiz 4 yıl ve bir yılı zaten geçti. Bir meslek grubu üyemiz, görev süremiz bitince bize  ”bizim için ne yaptınız ?” diye sorsa, gönül rahatlığı ile cevap verebilmemiz lazım. Bunu yapamıyorsak sıkıntı var demektir. Devir artık proje devri, dünyada da böyle, ülkemizde de böyle. Proje üretmeden mali kaynak sağlamak artık imkansız. Yakın geçmişte olduğu gibi can suyu kredisi, nefes kredisi gibi ayrıcalıklı mali kaynak sağlamak zor görülüyor. Kısaca proje varsa para var, yoksa para yok. Şu anda en çok kaynak KOSGEB de var, ancak KOSGEB den de daha büyük çaplı mali kaynak almak isterseniz buraya da proje sunmak zorundasınız.”



“Düzce’de bir araya gelememe problemi var”
Düzce’de bir araya gelememe probleminin ciddi boyutlarda yaşandığına dikkat çeken Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Bizim Düzce’de şimdiye kadar 8-10 adet Ur-Ge projesi yapmamız gerekirdi. Şu anda elimizde Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edilen bir Ur-Ge projemiz var, brode sanayicileri ile ilgili. Bu proje, inşallah brode sanayicilerimiz gerçekten sahiplenir de yürütülebilir. Normal şartlarda, örneğin bir Bursa’da olduğu gibi, üyelerimizin bize gelip neden bir küme projesi yapmıyorsunuz diye hesap sorması lazım iken, biz üyelerimizi ikna etmeye çalışıyoruz. Yani biz arz oluşturup, talep yaratmaya çalışıyoruz. Aslında bunun tersi olması lazım, yani bize talep gelecek bir gereğini arz edeceğiz.”

Bir ilk: Düzce Fuarı
Başta bakanlıklar ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin ilgili organları olmak üzere her platformda Düzce’nin sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdiklerini vurgulayan Düzce YSP Başkanı Şahin, “Düzce’de bir Gümrük Müdürlüğü, bir TSE İl temsilciliği kurulması gerektiği, daha fazla yatırım gelmesi için OSB alanlarının genişletilmesi gerektiği gibi konuları gündemde tutmaya çalışıyoruz. Ramazan ayı öncesi, 2-5 Mayıs 2019 tarihlerinde bir Düzce Fuarı’mız var. Arkadaşlar, bu fuar Düzce’de organize edilen ilk ulusal fuar. Bu fuar ayrıca TOBB un ulusal fuar takvimine de girdi. Bu ilk fuar tecrübemiz olacak, belki bazı hatalarımız olabilir, beklentileri tam karşılayamayabiliriz. Ancak, bunlar daha iyisini yapabilmemiz için bize yol gösterecek." şeklinde konuştu.



“İlk olması sebebiyle de ayrı bir heyecan yaşıyoruz”
Tuncay Şahin'in ardından kürsüye çıkan Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli de Düzce'de ilk kez 2-5 Mayıs 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan Düzce Fuarı’nın her kesim için önemli bir gelişme olduğunu belirterek, “İlk olması sebebiyle de ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Tüm üyelerimizin fuara ilgi göstermelerini rica ediyoruz. İlerleyen zamanlarda oluşan ortama göre ihtisas fuarlarımız da olur inşallah." ifadelerini kullandı.



Dertli’nin konuşmasının ardından kürsüye gelen Düzce TSO Koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aslıhan Akbal Tüysüz ve TOBB Düzce Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Erdem de birer konuşma yaptı.

Haber: C.ÜSTÜNER
 

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ