Geçtiğimiz günlerde kurulan ve Fatih Yıldırım başkanlığında oluşturulan yönetim Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Lütfi Çırakoğlu, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, İşadamı Hızır Ekşi ve İlahiyatçı-Eğitimci Sevban Yıldırım'dan oluşan Yeşilay Cemiyeti Düzce Şubesi, Vali Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti. 1-7 Mart Yeşilay haftası dolayısıyla yapılan ziyarette özellikle de gençleri tehdit eden başta sigara olmak üzere bağımlılıklara dikkat çekildi.

Vali Ali İhsan Su, Ziyaretten ötürü Yeşilay cemiyetine teşekkür ederken, görevlerinden birinin sağlıklı bireyler yetiştirmek olduğuna dikkat çekti. Su, Düzce’de uyuşturucuyla mücadele için geçtiğimiz ay başlattıkları çalışmanın devam ettiğini bu noktada her kesime ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekledi.

Su, “Toplumuzdaki bireylerin sağlıklı olması bizim açımızdan çok önemlidir. Görevlerimizden biride sağlıklı bireylerin yetişmesidir. Sigara, alkol, uyuşturucu gibi maalesef insanlarımız alıştığında bırakmayacağı ve hayatlarını felç eden hayatlarını bitiren bu tür alışkanlıklarla mücadele etmek hepimizin görevi. Hep beraber gerçekleştirilmelidir. Biz devlet olarak diğer sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bu konuda önemli bir çalışma başlattık. Devam ediyoruz. Halkımızın daha da bilinçlenmesini sağlayacak. Toplumun bilinçlendirilmesi çok çok önemli. Bu sadece valiliğin değil sivil toplum kuruluşlarının içinde olacağı bir çalışma olacak. Emniyet ayağı sivil toplum ayağını diğer kamu birimlerinin yapacaklarını belirledik. Çalışmalarımız ilerliyor.” dedi.


Düzce Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Fatih Yıldırım Yeşilay’ın tarihçesi, kuruluş amacı ve Düzce’ de yapılan çalışmalarla ilgili Vali Ali İhsan Su’ ya bilgi verdi. Yıldırım, valilik tarafından başlatılan uyuşturucuyla mücadeleye katkı sağlamak istediklerini belirtti.


“Yeşilay cemiyeti olarak valiliğimizi bağımlılarla ilgili yaptığı mücadeleyi biliyoruz. bu konuda kendimiz şanslı görüyoruz. Cemiyeti bu çalışmalara katkı sağlamak için kurduk”.

 

Haber;S.Kaşkır