2004 yılında kurulan Genç Memur-Sen Bisiklet Kulübü ilk etkinliğini organize etti. Kulüp üyelerinin kaynaşması ve Düzce’nin doğa güzellikleri görmek amacıyla düzenlenen etkinlikte gençler pedal çevirdi.





Kulüp üyeleri bisikletleriyle Belediye Meydanında bir araya geldi. 65 kişilik bisikletli grup adına etkinlik öncesi Genç Memur-Sen Bisiklet Kulübü Başkanı Ali Daşbaş, açıklama yaptı. Daşbaş, Düzce’nin bisiklet şehri olması için bu yola çıktıklarını dile getirerek konu hakkında bilgi verdi. “Nüfusa oranla Türkiye’de bisiklet yoğunluğunun en fazla olduğu il Düzce’dir. Yöneticilerimizden bu yoğunluğu değerlendirmeleri için bisiklet yolu istiyoruz. Gençlerin bisiklet sporuyla kaynaşması gerekiyor.”

Daşbaş, Gençlik ve Spor Bakanlığına 212 bin TL bütçeli ‘Pedalını çevir, yüzünü güldür’ adıyla proje önerdiklerini ve gelecek ay sonucun ilan edileceğini paylaştı. Bisiklet turuna katılan öğrencilerde etkinliğin çok güzel gececiğini ifade ederek heyecanlı olduklarını söyledi. Grup, polis ekiplerinin nezaketinde Etfeni Gölü’ne hareket etti.

Haber:Y.SEVER