Düzce’de Süslü Kadınlar adıyla anılan kadınlar 63 ille birlikte eş zamanlı olarak bisikletlerine binerek pedal çevirdiler. Yaklaşık 60 kadın özgürlüğü, cinsel istismar ve şiddet konusunda farkındalık oluşturmak için şehir merkezinde bisikletleriyle pedal çevirdi.

“Trafikte araçla gezmek bile zorken bisikletle gezilemiyor”

Tur öncesinde açıklamalarda bulunan kadınlar şu ifadeleri kullandı:

“Kadınların bisiklet kullanmasına dikkat çekmek için, bizim de bu dünyada var olduğumuzu belli etmek için buradayız. Bisiklet kullanırken biz de kadınlar olarak özgür olmak istiyoruz.

Dünyayı güzelleştiriyoruz zaten bugünü de güzelleştirelim dedik. Egzoz kokusundan uzaklaşıp mis gibi parfümlerimizi etrafa yayalım istedik. Toplumu, kadına taciz, çocuğa taciz olayları konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Ben motora da biniyorum hala taciz var. Işıklarda hala çok rahat ilerleyemiyoruz.

Biraz dikkat çekebilmek için bayanlar olarak şehirde egzozdan bıktık ve trafikte çok yoğun şehrimizde. Bisiklete binenlere Düzce’de hiç yol hakkı tanınmıyor.
Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Kadının elinin değdiği her şey daha güzel olacaktır. Egzozsuz şehirler ve trafiksiz hayat anlamında bu tura başladık. Kadınlarımızla birlikte trafikte bisikletli hanımlarımıza yer vermek, sıkıştırmamak, kadınlarımızın daha önce olduğunu göstermek adına bu turu düzenlemiş olduk. Türkiye genelinde bu turumuz 63 şehirde yapılıyor. İnşallah daha güzel olacaktır. Trafikte araçla gezmek bile zorken bisikletle gezilemiyor.”

Haber: M. AYDIN