İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün desteğinde ve Bisiklet Federasyonu'nun organizasyonunda bu yıl 6'ıncı defa düzenlenen Ata’yı Anma Programı kapsamında, Dolmabahçe Sarayı'nın bahçesinden aldıkları toprak ve Türk Bayrağını, 'Ata'ya Saygı Turu' kapsamında, Anıtkabir'e götürmek üzere pedal çeviren ve aralarında milli bisikletçilerin de bulunduğu sporcular Düzce’den de geçti. Çilimli’de faaliyet gösteren bir fabrikada yemek molası veren sporcular, daha sonra Düzce’ye gelerek Düzce Gençlik Ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran’ı ziyaret etti.

Yemek sonrası sorularımızı yanıtlayan Bisikletçiler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, bu yıl dördüncü kez ''Ata'mızın Yolundayız'' yolculuğunu gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye'nin 81 ilinden 81 bisikletçinin Anıtkabir'de buluşmak üzere yola çıktığını ifade etti.

Suyabatmaz,''Dün Adapazarı'nda akşam konakladık. Sabah da Adapazarı'ndan yola çıkarak 3 saatte Düzce'ye geldik. Buradan da Bolu'ya geçip orada konaklayacağız. Yarın Bolu'dan Kızılcahamam'a, 10 Kasım günü sabahı da Kızılcahamam-Ankara yapıp, Ankara'daki diğer illerden gelen 81 bisikletçiyle buluşup hep birlikte Anıtkabir'e giderek Ata'mızın huzuruna çıkacağız'' dedi. Atalarımızın cumhuriyeti kurmak için at sırtında meclise geldiklerini hatırlatan Suyabatmaz, ''Biz bu ülkenin ne kadar zor kurulduğunu bir kez daha hatırlatmak için bir kez daha demir atlarımız olan bisikletlerimizle bu yolculuğu yapıyoruz'' diye konuştu.

Daha sonra polis korteji eşliğinde Düzce’ye gelen sporcular Düzce Gençlik Ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Şiran, sporculara teşekkür etti ve yolculuklarında başarılar diledi.

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bisiklet Takımı Kaptanı Atilla Atay başkanlığında Düzce’ye gelen bisikletliler, bugün Bolu'da mola verip yarın tekrar hareket ederek 10 Kasım günü saat 14.00'de Anıtkabir'de törenlere katılacak. Dolmabahçe’den alınan toprak ve bayrak Anıtkabir'de komutanlığa teslim edilecek. Toplam 475 km. mesafe katedecek olan Bisiklet takımı, 25 Aralık' ta da Sarıkamış şehitlerini anma bisiklet turu kapsamında, İstanbul'dan Sarıkamış'a pedal çevirecek. Bisikletliler bugün İzmit, Adapazarı ve Düzce illerini takiben Bolu'da konaklayacak. Ankara'ya yarın ulaşacak olan bisikletçilerin turu 10 Kasım Perşembe günü Anıtkabir'de yapılacak toprak ve bayrak devrinin ardından son bulacak.

Haber; H. İŞCAN