Adalet Bakanlığı tarafından Çilimli’ye yaptırılan T Tipi Cezaevi’nde çalışmalar sona geldi. İşi alan yüklenici firma tarafından hiçbir bahane gözetilmeksizin devam ettirilen çalışmalar neticesinde cezaevinde görevli personelin kalacağı lojman, jandarma karakol binası, ziyaretçi kabul binası, açık cezaevi, atölye binası, teknik binanın yüzde 100 tamamlandı. Ufak tefek rötuşların yapıldığı cezaevi Ramazan Bayramına hazırlanıyor. Düzce T Tipi Cezaevine öncelikle Açık Cezaevi kısmında kalan hükümlüler yerleştirilecek. Mahkûmların Ramazan bayramından önce Düzce’ye getirileceği öğrenilirken, resmi açılışında bayramdan sonra yapılması bekleniyor…

 

Bilindiği gibi çalışmaların başlaması ile birlikte Düzce'deki mahkûmlar Bolu Kapalı Cezaevi'ne gönderilmiş, Düzce B Tipi Cezaevi ise açık cezaevine çevrilmişti.

 

Çilimli'de yapılan cezaevinin bitirilmesinin ardından Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan Düzce Açık Cezaevi, Denetimli Serbestlik Bürosu'na çevrilecek.

 

T tipi ceza infaz kurumları; büyük kentlerdeki eski ceza infaz kurumlarının yerlerine ya da kapasite yetersizliğine çözüm amacıyla inşa edilen veya edilecek olan uluslar arası standartlara uygun, kapalı ceza infaz kurumları olarak yapılıyor. Tutuklu ve hükümlülerin barınma, sağlık, eğitim ve her türlü iyileştirme taleplerine cevap verecek yeterli fizikî alanlar bulunuyor. Bu faaliyetlere ilave olarak, sportif ve kültürel hizmetlerin sunulacağı mekânlar da cezaevi içinde yer alıyor. 8 kişilik 72 oda, 3 kişilik 8 oda, 1 kişilik 16 odadan olmak üzere toplam 616 kişi kapasiteli olarak planlanana T tipi cezaevlerinde, 3 ve 8 kişilik odalar dubleks olarak yapılıyor. Tek kişilik odalar 12 metrekare olarak projelendirilmiş durumda.

Haber: S. Kaşkır