Öncü TV ekranlarında çarşamba akşamları Özge Yılmaz’ın sunumuyla ekrana gelen “Seçim Gündemi Özel” yerel seçimler öncesinde siyasetin nabzını tutmaya devam ediyor. Programın bu haftaki konuğu MHP Düzce Belediye Başkanı Aday Adayı Erdoğan Bıyık oldu.



“Seçimi kazanmış bir Erdoğan Bıyık olmak istiyorum”

Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Aday Adayı Erdoğan Bıyık, şöyle konuştu:
“Siyasetin her bölümünde bulundum. Fakat siyasette hiçbir zaman, hiçbir yere aday olmadım. İnşallah bu dönem Düzce Belediye Başkanlığına aday olup seçimi kazanmış bir Erdoğan Bıyık olmak istiyorum. Daha önce de bir partinin il başkanlığını yaptım. Eski Başbakan Yardımcılarından Abdülatif Şener’in Türkiye Partisi’nde il başkanlığı yaptım.” şeklinde konuştu.

“Ümit Yılmaz aday olup olmayacağımı sormuştu”

Şu an Düzce Milletvekili olan Ümit Yılmaz’ın, il başkanı olduğu dönemde kendisine aday olup olmayacağını sorduğunu ancak o dönem kendisini hazır hissetmediği için ‘Tamam’ demediğini söyleyen Bıyık, şu anda kendisini hazır hissettiği için aday adayı olduğunu anlattı.

Adaylık için garanti aldı mı?”

“Partiden adaylık konusunda bir garanti aldınız mı?” sorusuna ise Bıyık’ın yanıtı net oldu: “Öyle bir şey yok.”
Bıyık, şunları kaydetti: “Benim gibi 8 aday adayımız var. Bütün aday adayları, aday olacakmış gibi çalışıyor. Ben yaklaşık 3 yıldır çok hızlı olmamak kaydı ile çalışıyorum ve 3 aydır da çok hızlı bir şekilde çalışıyorum. Benim gibi bütün arkadaşlarım da aday olmak için çalışıyor. Kesin adaylık gibi bir şey söz konusu değil. Bizde parti ve teşkilat esastır. Herkes teşkilatın adına çalışır. Sayın vekilimiz ve il başkanımıza da danışıyoruz. ‘ben aday olmak istiyorum, siz ne dersiniz’ şeklinde görüş soruyorsunuz. Süreci çok iyi götürüyorlar. Kimseyi kırmadan herkesi destekleyerek, Önemli olan benim aday olmam değil. Milliyetçi Hareket Partisi’nden kim aday olan kişinin seçimi kazanmasıdır. Bu işi benim kadar iyi yapabilecek 8 aday adayı var” dedi.

“Seçim kaybettirmek için aday olmuş olur”

CHP ile ortak hareket etmek kararı alan İYİ Parti’nin Düzce Belediye Başkanlığı’na Ömer Küçük’ü aday göstermesi konusundaki yorumu ise şöyle oldu:
“Bizim Ömer Ağabeyimiz Milliyetçi Hareket Partisi’nden yaklaşık 4 kez milletvekili veya belediye başkanı olmak için aday olmuştur. Ben öyle bir şey olacağını tahmin etmiyorum. Ömer Ağabey daha önce aday olduğu Milliyetçi Hareket Partisi’nden sadece oy çalmak için aday olmaz diye düşünüyorum. Ben aday olup seçimi kazanmak içi çalışıyor ve bütün enerjimi buna veriyorum. Ancak Ömer Ağabeyimiz aday olursa sadece Milliyetçi Hareket Partisi’ne seçim kaybettirmek için aday olmuş olur. Ben bu ittifak ile Ömer Küçük adayının seçimi çok etkileyebileceğine de inanmıyorum. İnsanlar şuna bakacaktır; Bir Cumhur İttifakı var. Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’nin bir olduğu ve birçok şehirde karşılıklı jestler yaptıkları bir ittifak var. CHP ve İYİ Parti’nin oyları bellidir. Şöyle bir söylem üretmeye çalışıyorlar. ‘Ömer Küçük’ün şahsi bir oyu var’. Muhakkak herkesin şahsi bir oyu vardır. Bu millet iktidar partisinin belediyeciliğinden bıktı. 16 yıl oldu artık değişim isteyeceğini düşünüyorum. Ben Ömer Küçük’ün sırf AK Parti’ye seçim kazandırmak için bunu yapabileceğini sanmıyorum. Bu çabaya girilse bile AK Parti’nin kazanabileceğini sanmıyorum. Ömer Küçük de bu yanlışın içinde bulunmaz diye umuyorum.”  

“Ol derler oluruz, olma derlerse olmayız”

MHP’de aday gösterilmeyen aday adaylarının belediye meclisinde görev alacağı söylentileri baz alınarak, aday gösterilmemesi durumunda bunu kabul edip etmeyeceği sorusuna cevap veren Bıyık, “Teşkilatım bana ne görev verirse onu yaparım. Bunda bir sıkıntı yok. Biz bunu en başında söyledik. Teşkilatımız meclis üyesi ol derler oluruz, olma derlerse olmayız. Biz teşkilat usulü ile çalışır, genel merkezimizin söyleyeceği her şeye uyarız.” diye konuştu.
Korteje katıldı mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzenlediği “Adalet Yürüyüşü” isimli korteje katıldığı iddialarına da açıklık getiren Aday Adayı Bıyık, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Abdüllatif Bey’in il başkanlığını yaptım ve ailecek görüştüğümüz bir insandır. İyi bir dostluğumuz vardır. Kendisinin vatan sevgisine, milliyetçiliğine inandığım, çok saygıdeğer, dürüst ve namuslu bir insandır. Haddim değil ama ben her türlü imzamı atarım. Sayın başkanımız aradı. ‘Kılıçdaroğlu yürüyormuş, ben ona destek vermeye geleceğim’ dedi. Bu kendi siyasi tercihidir. Herkesin farklı siyasi görüşlerden akrabaları ve arkadaşları vardır. Zaten siyasi çizgimiz de kendisi CHP’den aday olduğunda ayrılmıştır. Ama dostluğumuz bâkidir. ‘Düzce’ye geleceğim, görüşebilir miyiz?’ diye sordu. Benim bugün öz ağabeyim “Sana, senin şehrine geliyorum” dese “Gelme veya gelemem” mi diyeyim. Tabii ki geleceğimi söyledim. Kendileri yürüyüşe çıktılar. Arabamla oraya gidip, kendisini aldım. Yemek yedikten sonra kendisi Ankara’ya döndüler. Benim vatan sevgim ile alakalı Düzce’deki kimsenin şüphesi olamaz. Bunların hepsi dedikodudur. Ben hayatımda pişman olacağım hiçbir şey yapmadım. Eğer bu birilerine göre dedikodu malzemesi yapılıyor ve bir abi ile kardeşin görüşmesi kötüyse, onları kendileri ile baş başa bırakıyorum”

Neden Düzce Belediyesi?

Düzce Belediyesi Başkanlığı’na neden aday olduğu hakkında da konuşan Bıyık, şunları söyledi:
“Küçüklüğümden beri merkezde bir dükkânımız var. Rahmetli Süleyman Kuyumcu ve babamın ortak arkadaşları vardı ve kuyumcu dükkânımıza gelirdi. Eskiden belediye başkanlığı bu şekilde değildi. Sayın Süleyman Kuyumcu çizmeleri giyer, kepçe tepesinde çalışırdı ve kendisine oradan bir hayranlığım var. Bana milletvekili olmak ister misiniz diye sorsanız istemem.” ifadelerini kullandı.

“Kimsenin ekmeği ve kariyeri ile oynamaya gelmiyoruz”

Başkan olması durumunda belediye çalışanlarını nasıl belirleyeceği hakkında konuşan MHP Düzce Belediye Başkan Aday Adayı Erdoğan Bıyık, “Belediyenin içi anlamında soruyorsa ona başkan olduktan sonra bakacağız. Ancak zaten bir ekiple aday oluyorsunuz. Nasıl yöneteceğimiz girerken bellidir. Ama şunu söyleyebilirim ki biz kimsenin ekmeği ve kariyeri ile oynamaya gelmiyoruz. Ben kendimi çalışkan bilirim. Düzce Belediyesi’nde çok iş ve borç yükü var. Bizim tempomuz ile çalışabilenlerle yola devam edeceğiz.” dedi.

“Seçmen Erdoğan Bıyık’ı şöyle görür”

Aday gösterilmesi halinde “31 Mart’ta sandık başına gidecek seçmen size neden oy versin?” şeklindeki soruya ise Bıyık’ın cevabı şu şekilde konuştu:
“Çünkü seçmen Erdoğan Bıyık’ı şöyle görür; 70 yaşındaki bir teyzemiz oğlu, 18-19 yaşındaki gencimiz ağabeyi, esnafımız arkadaşı olarak görür, Düzce’ye bağlı köylerdeki vatandaşlarımız bunda köylü damarı da var hayvandan tarımdan anlar diye görür. Toplu bir analizin ardından, bu adam 50 yaşına gelmiş, Düzce’ye ne yapmış ki oy verelim derler. Araştırınca da sivil toplum ve ASKAF gibi yerlerde yaptıklarımızı görürüler. Geçmişimize, ailemize, sülalemize bakarlar. Şükür ki, benim babam Düzce merkezde 50 sene esnaflık yapmış, herkesçe sevilen bir insandı. Ben babamın oğluyum.”

“Önceliğimiz Düzce’min 16 yıllık yaralarını sarmak”

Seçim vaatleri hakkında bilgi veren Bıyık, “Geçen AK Parti’den bir aday adayı arkadaşımız reklam insörtü bastırmış. Bu bizim karakterimizde yok, onu da açıklıkla söyleyeyim. “Stat yapacağım, hızlı tren yapacağım, raylı sistem yapacağım.” demiş. Yapacağım yapacağım diye kâğıdın arkasını doldurmuş. Düzce halkının her şeyden önce sevgiye ihtiyacı var. Düzce halkı sarılacak bir evlat ve ağabey istiyor. Biz önce bu olacağız. Düzce halkının annesini kendi annemiz gibi, kardeşini kendi kardeşimiz gibi seveceğiz. Bizim 50 yıllık yaşantımızda değişmeyeceğimizi, tavrımızın bu olduğunu tanıyan herkes bilir. Biz esnafımızın yanında çay içeceğiz, belki kar yağışında kazma kürekle çalışacağız. Her zaman sahada olacağız. Tabii ki projelerimiz de var. Birçok proje geliştiriyoruz. Ama önceliğimiz Düzce’nim 16 yıllık yaralarını sarmaktır. Düzce Belediyesi’nin çok ağır bir borç yükü var. 500 milyon olduğu söylenen borç yükünü eritmek için uğraşırken, halkımıza da sırtımızı dönmeyeceğiz. İkisini bir arada götüreceğiz.” diye konuştu.

“Bürokrat değil, ticaret adamıyım”

Düzce Belediyesi’nin mali sıkıntıları ile nasıl baş etmeyi planladığını da anlatan Bıyık, şu ifadelere yer verdi: “Ben bürokrat değil, ticaret adamıyım. Paranın nasıl kazanılacağını ve ödeneceğini iyi bilirim. Düzce Belediyesi kendine yetebilecek bir belediye ama har vurup harman savruluyor. En yeni örneği, bir tren yapıldı, bir yıl olmadan söktüler. Yaklaşık 2 Milyon TL masraf çöpe gitti. O tramvayı ne yapacaklar anlamış değilim. Düzce Belediyesi’nin birçok geliri var. İyi bir finans yönetimi yapılır ve gelirler yerinde harcanır, kendi saltanatınız için harcamalar yapmazsanız, Düzce Belediyesini hem çalıştırmış, hem de halka büyük hizmetler vermiş olursunuz. Ben borcu çok önemsemiyorum, ödenmeyecek bir borç değildir. Bunun için Düzce’ye para getirmek gerekiyor. Bu proje ile olur. Sadece iller bankasından alacağınız destek borcu arttırır. Dışarıdan yatırımcı da getirmeniz gerekir.” sözleri ile finansal projesi hakkında bilgi verdi.

“Bakanlıktan alınmayı mı beklediniz”

Sözü AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü’ye getiren Bıyık, bakanlığı döneminde yapmadığı hizmetleri şimdi gündeme taşıma çabasında olduğunu savundu.
Bıyık, “Bakan çok büyük bir yatırım almış. Bu iktidar 16 yıldır var, neden bu güne kadar almadınız? Bakan Bey yatırımcı getiriyormuş. Siz bu devletin 2 yıldır bakanıydınız. Neden bu güne kadar getirmediniz? Bazı kesimler Düzce halkını tekrar kandırma çabasına girdiler. Birçok söz veriliyor. Madem yapacaktınız 16 yıldır neden yapmadınız? Bu kadar yatırımcı vardı da, bunları getirmek için bakanlıktan alınmayı mı beklediniz?” dedi.

“Dersimizi iyi çalıştık”

Çalışma prensiplerini Milletvekili Yılmaz örneği ile anlatan Bıyık, şunları kaydetti: “Ümit Yılmaz, 16 yıldır Düzce’nin problemlerini konuşan tek vekildir. Aslında buradaki vekillere de ayıp ediyor. Bazı vekiller kürsü görmedi, sayın vekilimiz her gün kürsüdedir. Bir mahalle problemini ülkenin meclisinde anlatıyor. Bunlar 16 yıldır yoktu hala daha yoklar. Ümit Yılmaz bir halk adamıdır. Düzce’nin içinde bir esnaftır. Bu onun doğal hali özel bir şey yapmıyor. O Milliyetçi Hareket partisinin milletvekilidir, Düzce’yi iyi bilen, hassasiyetlerinin farkında olan birisidir. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi’nin aday adayıyız. Biz de sayın vekilimiz gibi Düzce’yi iyi biliyoruz, hassasiyetlerinin farkındayız, dersimizi iyi çalıştık. Sayın bahçelinin verdiği talimatlar çerçevesinde halkımıza kendimizi anlattık ve anlatıyoruz.” dedi.

Haber: C. ÜSTÜNER

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8