Düzce PTT Başmüdürü Vedat Kandeğer, kuruluşunun 171. Yılını kutlayan PTT’nin Düzce’de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kandeğer, postaların zamanında yerine ulaşmamasıyla ilgili şikayetlerin nedenini de anlatarak, bugün için artık sorununun yüzde doksan çözüldüğünü postaların günlük dağıtılmaya başlandığını belirtti.

Kandemir, “ Düzce’mizin maalesef şöyle bir sıkıntısı vardı. Belirlenen normun üçte biri her zaman boş oldu. Bu eleman eksikliği Düzce merkezde dağıtım hizmetlerinde sıkıntı yaşamamıza neden oldu. Bunların birinci nedeni eleman sayısının eksikliğiydi. İkinci husus mevcut elamanlar, 24 kadrolu kurum personeli hizmet verirken şuan 12’ye düştü. Hem sayısal eksilme oldu hem de tecrübeli iş bilen eleman sayısında bir azalma oldu. Şu an 32 firma elemanı ile hizmet vermeye gayret ediyoruz. Tabi bu firma elemanları bizde 2 yıl önce başladı. Haliyle bunlar dışarıdan gelen ve herhangi bir eğitim alan personel olmadıkları için işin gereğini bilmiyorlar . Bunların ilk başladığı dönemlerde sıkıntılar çektik. Bizde çektik, hizmet verdiğimiz Düzce halkı da çekti. Yalnız bugün için bu sorun yüzde 90 oranın da kalktı. Yüzde 10’luk pay da kısa süre içinde kalkacak ve memnuniyet derecesi yüzde 100 oranında artacak. Şuan için gecikmeli gönderim sorunu kalktı. İkinci sıkıntı adreslerdeki hatalar. Düzce’nin daha önceki mahalle, sokak, kapı numarası gibi adres bilgileri değişmiş durumda. Vatandaşların bunları güncellemesi gerekiyor. Güncelleme yapılmadığı için eski adresle yeni adresleri bilemeyen elamanlar postayı ulaştıramıyordu. Artık personelimizde yavaş yavaş gittikleri adresleri ve şahısları tanımaya başladıkları için gönderi üzerine bakmadan da isme göre büyük bir oranını götürüp bırakabiliyorlar. Biz de bundan mağdur olduk. Hizmeti kaliteli veremeyenince de rahatsız olduk.” Şeklinde konuştu.
Ağa Köyü’nde adresler güncellenmeli
 Ağa Mahallesi sakinlerinin Posta hizmetlerinin gelişi güzel yapıldığına ve mektupların kahvelere bırakılmasına dair şikayetlerine de açıklık getiren Kandeğer, “ Burası daha önce bir köydü şimdi mücavir alan içerisine alındı ve mahalle oldu. Belediyemiz bunların cadde sokak isimlerini koydu. Burada oturanlara gelen gönderilen üzerinde hala köy yazıyordu. şahsı bulma şansımız olmadığı için daha kolay ulaşabilecekleri köy kahvesi ya da bakkalına bıraktık. Bu konu ile ilgili muhtarlarla da toplantılar yaptık onlara durumu izah ettik. Vatandaşlarımız da adreslerine bilgilerini güncellerler se bu sıkıntımız da aşılmış olacak.” İfadelerini kullandı.
Yeni hizmetler var
PTT’nin şanlı mazisi olan, çok önemli hizmetler veren bir kurum olduğunu vurgulayan PTT Düzce Başmüdürü Vedat Kandeğer, “ PTT, Normal mektup ve telgraf gönderileri haricinde çok yoğun bir hizmet ağı var ve bu hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunun dışında bankacılık hizmetleri adı altında anlaşmalı bankalarla gerek onlar adına kredi kartları borçlarının ödenmesi, anlaşmalı bankalarla isteyen vatandaşlara kredi vermek gibi bankacılık hizmetleri yapıyoruz. Havale ve posta hizmetlerini online olarak yapıyoruz. PTT yeni hizmetlere de geçecek, otobanlarda OGS ve kartlı sistem yerine hızlı geçiş sistemi getiriliyor. Bu hizmette PTT’lerden verecek. Elektronik ortamdaki iletileri basma işlemi olan “Birleşik posta hizmeti “ var. İstanbul Ankara, Adana, İzmir, Erzurum gibi önemli noktalarda baskı merkezlerimiz var. Eskiden sadece İstanbul, İzmir gibi belli illerde basılıyor ve bir yerden bir yere gönderilmesi hadisesinde zaman kaybı yaşanıyordu. Şimdi kurulan bu merkezlerle muazzam bir zaman kazanmış olacağız.” Şeklinde yeni hizmetlerden bilgiler verdi.

 Haber; S.KAŞKIR