Dalçık yapılmaya başladı ve Düzce’de güzergahlar bir hayli değişti. Trafiktek yoğunluk mahalle aralarına kaydırıldı. Bu durum özellikle şehrin kuzey kesminde gerçekleştirildi. Cumhuriyet Mahallesi sakinleri de bu durumdan şikayetçi olmaya başladı. Cumhuriyet Mahallesi Hacı Mevlüd Sivrioğlu Caddesi'nde oturan vatandaşlar ağır tonajlı araçların caddelerinden geçtiklerini ve yolda bulunan kasisler nedeni ile sarsıntılar yaşadıklarını vurguladılar. Vatandaşlar yollarda kasislerin olduğunu ve araçlar geçerken kasisten atlayan ağır tonajlı araçların evleri bile salladığını belirten mahalle sakinleri,

“Muhtar yolun 1 yıla kadar yapılacağını söylemişti. Belediye de seçimden önce, bu yolun yapılacağını söylemişti, hala hiçbir çalışma yok. Biz depremi her gün yaşıyoruz.Uykumuzdan uyanıyoruz, korkuyoruz. Hastamız oluyor, küçük çocuklarımız var, uykumuzdan uyanıyoruz."

Uyku problemi olduğunu ifade eden bir vatandaş da şu ifadelere yer verdi.

“Gece deprem oluyor diye kalkıyorum bir daha uyuyamıyorum.Bu soruna bir çare bulsunlar."Biz nereye gideceğimizi kime söyleyeceğimizi bilmiyoruz.Bu problem en kısa zamanda çözülsün biz çok rahatsızız"

Haber; A. N. KAYA