Ramazan ayı boyunca iftar vaktinde vatandaşların evlerine konuk olarak onlarla iftar açmaya devam ediyoruz. Kimi evde güzel bir ortamla karşılaşırken kimi sofralardan yardım bekleyen bir ailenin durumu çıkıyor karşımıza.

Dün akşam da yardım bekleyen bir ile çıktı karşımıza. Kum ailesi. Hamidiye Mahallesi’nde Hamidiye Camii’nin hemen arkasında yaşamaya çalışıyor Kum ailesi. Evin reisi Muhsin Kum artık yıkılmış. 86 yaşında olan Muhsin Kum, rahatsızlık geçirmeden önce boya badana işleri yaparak evine ekmek getirmeye çalışıyordu.

Ama Muhsin Kum 10 yıldır çalışamıyor. Hafıza kaybı yaşıyor. Son 3 yıldır iyice rahatsızlığı baş göstermiş. Hastalık iyice yıkmış Muhsin Kum’u. Evin hanımı Elmas Kum ise daha önce çalıştığı fabrikalardan olan sigortası ile emekli olmuş.

Emekli maaşı ile evde rahatsızlığı bir hayli ilerleyen Muhsin Kum’a bakıyor. Çiftin 4 çocuğu var. Yaşadıklarını mikrofonlarımıza anlatıyor Elmas Kum. Muhsin amcanın bakımının zor olduğunu fakat yine de durumlarına şükrettiklerini ifade ediyor Elmas Kum.

Muhsin Amcanın günde 8 ekmek yediğini ve her gün altını bezlediğini belirten Elmas Kum, en büyük sıkıntısının ekmek ve bez parasını karşılamak olduğunu söyledi.

Komşularının desteği ile karınlarını doyurduklarını vurgulayan Elmas Kum, Muhsin amcanın hasta olduğu için gece uyurken üzerinden yorganı attığını ve bu yüzden evde her an soba yandığını vurgulayan Elmas Kum, yakacak sıkıntısı çektiklerini ve yakacak almaya güçlerinin olmadığını ifade etti.

“Maaşımın çoğu bez ve ekmek parasına gidiyor” şeklinde konuşan Elmas Kum, “Yetkililer yardım edecekse yakacak ve bez konusunda bana yardımcı olsunlar. Artık gücüm kalmadı.” ifadelerini kullandı.

Haber; R. BAL