Konuralp ve Boğaziçi belediyelerine bağlı 32 köy ve mahalleye hizmet veren Konuralp SEDAŞ Arıza biriminin Düzce üniversitesi kampüsü ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere, 12 fabrikaya hizmet veriyor. SEDAŞ yönetim kurulu tarafından Konuralp’te bulunan elektrik arıza biriminin merkeze alınmasının gündeme gelmesine Konuralp ve Boğaziçi beldelerine bağlı muhtarlar, kendilerini mağdur olacağını öne sürerek tepki gösteriyor.

Muhtarların tepkilerinin ardından harekete geçen SEDAŞ yetkilileri muhtarlardan randevu talep etti. Konuralp belediye binasında şikayetlerini dile getirmek amacıyla toplanan Muhtarlar, SEDAŞ yetkililerini karşılarında bulamadılar. Boğaziçi Belediyesi'ne bağlı Ballar Mahallesi muhtarı Davut Karaduman, SEDAŞ yetkilerinin kendisini arayarak SEDAŞ İşletme Bakım Müdürü Yavuz Konak’ın toplantı talep ettiğini ancak daha sonra randevuyu iptal ettiğini öne sürdü.

Karaduman, “Dün sabah beni aradılar ve bizden randevu talep ettiler ancak Akşam 19.30 da arayarak toplantıya katılmayacaklarını söylediler. Bu insanların işi gücü yok mu? Ben bu saatten sonra muhtarlara ulaşamayacağımı ve iptal edemeyeceğimi söyledim. Randevu telep eden SEDAŞ yetkileridir ve katılamayacaklarını söyleyen de yine SEDAŞ yetkilileridir.”dedi.

SEDAŞ yetkililerinin toplantıya katılmamasına tepki gösteren muhtarlar, “Neden muhatap alınmıyoruz?”diyerek şikayetlerini dile getirdi.

“ Hedefimiz kurumları hedef almak değil” diyen Ballar Mahallesi muhtarı Davut Karaduman, “Bizim hedefimiz hizmet almak. Bu nedenle bu işin peşini bırakmayacağız." Dedi.