Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Kaynaşlı’daki Belediye Başkanları toplantısına katıldı. Toplantı sonrası mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan Korkmaz, bugün gördüğü manzaradan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


İYİ BİR PLATFORM OLDU


Korkmaz, “Bu çalışma belediye başkanlarının birbirlerine tecrübelerini aktarması adına iyi bir platform oldu. Mehmet Keleş'in Belediyeler Birliği'ndeki uzun yıllara dayanan tecrübesi var. Ankara'da belediye başkanlarımıza göstereceği çok yol var. Çoğu genç ve yeni belediye başkanlarımız bunlar, inşallah güzel şeylere vesile olacaktır. Ortak araç parklarımız, ortak itfaiyelerimiz olsun bir nevi bütün şehire gidildiğinde ortaya çıkacak manzarayı hazırlamaya çalışıyoruz. Gerek katı atıkla ilgili gerek doğalgazla ilgili belediyelerin yapması gerekenleri konuşuldu burada. Özel İdarenin de katı atık konusunda ortak olma noktasında görüş birliğine varıldı. Kendilerine teklif götürülecek“.diye konuştu.


ALT YAPI VAR, İHTİYAÇ YATIRIMCI


Milletvekili İbrahim Korkmaz, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından boşalan koltupa Ahmet Davutoğlu‘nun getirilmesini değerlendirdi. Davutoğlu’nun başbakan olmasının Düzce’ye katkılarını sorduğumuz Korkmaz, şu açıklamada bulundu:


“Bu bizim performansımızla ilgilidir. Biz Davutoğlu ile geçmişten beri sıkı bir diyolag halindeyiz. Kendisini defalarca davet ettik. "En kısa zamanda geleceğim"dedi. Fevai Bey'de özellikle en kısa zamanda bekliyoruz, Sayın Başbakan'ım diye ısrarcı oldu. O da gülerek; "Merak etmeyin Düzce'de boş bırakmacağız"dedi. Önemli olan bizim proje sunmamızdır. Önemli olan devletin rutin işlerinin haricinde yapmış olacağımız projelerdir. Biz Düzce'nin bir turizm merkezi, bir organik tarım merkezi, bir üniversite şehri bir kongreler merkezi olmasını istiyoruz. Bunla ilgili alt yapımız var, sadece yatırımcıya ihtiyacımız var. Bunun organizasyonlarını yapıyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Sayın Başbakan buraya geldiğinde hepinizin memnun olacağı sonuçlar ortaya çıkacaktır. Biz şu anda şehirlerimizi, projelerimizi hazırlıyoruz. Kendilerine sunmak için. Çalışmalar tamamlandığında başbakan görünce o zaman „biz sayın başbakanım biz burada davos istiyoruz“ diyeceğiz. Düzce'nin elinde turizm anlamında kaynak yüzde 99.9 oranında mevcut. Yüzde 0.1 oranında yatırım yok. Çünkü bu havayı coğrafyayı para dökseniz elde etmek mümkün olmaz. Bu potansiyeli basınında desteğiyle kinetiği çevirellim ve Düzce'miz için güzel şeyler yapalım.“

 

Haber: S .Kaşkır