2014 yılının Kasım ayında 280 haneli, 800 nüfuslu 80 yıllık Kurtsuyu Köyü, 25 yıldır özlemini çektikleri sıcak asfalta kavuşunca büyük bir sevinç yaşamıştı.

9. Kasım.2014.Pazar saat:16.00.. Akşamın alaca karanlığı...Düzce'ye uzaklığı 25 km olan Kurtsuyu'nu D-655 Akçakoca Yolu'na bağlayan 8 Km'lik yolun sıcak asfalta kavuşması Kurtsuyu Köyü halkını yola dökülmüştü...2012 yılında Kurtsuyu Köyü’ne giden yolun çamurlu ve çile dolu haline lastik yakıp yolu kapatarak isyan eden köy halkı, iki yıl sonra asfalta kavuşunca orkestra eşliğinde, havai fişek gösterisi ışığında gönüllerince horon tepmişti.



Ancak kurtsuyu halkının bu sevinci yarım kaldı. Yaklaşık 6 ay sonra jilet gibi asfalt yoldan eser kalmadı. Adeta paramparça olan asfalt yolun halini görenler şaşkınlarını gizleyemedi. Seçim çalışmaları kapsamında köye giden MHP’li milletvekili adayları da bu fırsatı kaçırmadı. Yolun o halini görüntüleyen MHP heyeti, “Kurtsuyu köyümüze giderken dikkat!.. şu övünülen daha yeni yapılmış duble yol bu muydu?” diye soramadan edemediler…


Kurtsuyu köyü yolunun kısa sürede bu hale gelmesi, kalite tartışmalarını beraberinde getirdi. Heyelan bölgesi olan köy yollarında alt yapısının yeterince incelenmeden çalışma yapıldığı ortaya çıktı. 


Haber;S:KAŞKIR