Düzce Valisi Ali Fidan, göreve başladığı günden bu yana "sessizce" çevreyi tanıma gezilerini sürdürürken daha önce Beşiktaş Spor Kulübünün almaktan vazgeçtiği Kurugöl'le ilgili de yeni bir alternatif çalışma başlattı.Kurugöl'den vazgeçen BJK'ya yeni bir alan kazandırmak için düşünülen Darıyeri Hasanbey Köyü cıvarında bulunan "Yayla Göl"e hafta sonu ani bir inceleme araştırma gezisi yapıldı.

BJK'nın önceleri yapmayı düşündüğü hatta projesini de hazırladığını söylediği Kurugöl'le ilgili gelişme dumura uğrayınca Memursen Kurugöl'e talip olmuştu.Memursen önceki Vali Ali İhsan su' ve Memursen yetkilileriyle Kurugöl'de incelemede bulunmuş ve yatırım yapacakları yönünde bilgiler alınmıştı.

Kurugöl'ün Memursen'in tahsis edilmesi yönünde başlayan çalışmalar BJK'nın talebini tekrar gündeme getirdi.Düzce Valisi Ali Fidan, beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Muharrem Tozan, Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca ve Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar'la birlikte sessiz sedasız Kaynaşlı Darıyeri Hasanbey Köyü cıvarında ormanlık arazide bulunan "Yayla Göl"de incelemede bulundu. Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Yayla Göl'ün Abant'a alternatif olduğunu vurgulayarak "Bu gölü Beşiktaş Kulübümüze göstermek istiyoruz. BJK'nın bu alanda Kaynaşlı'da yatırım yapmasını istiyoruz. Bu alanda Abant'a bir alternatif olma özelliğine ve güzelliğine sahiptir" dedi.

"Yayla Göl"le ilgili alt yapı ve resmi prosedürlerin hazırlanmaka olduğu ve gelişmelerin daha sonra açıklanacağı öğrenildi.

Haber:E.TAYHAN