Bugün Pelemir Otel’de gerçekleştirilen Yerle Yönetimler Ombudsmanlığı toplantısında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile UCGL-MEVA arasında protokol imzalandı. Uluslararası iş birliği noktasında önemli çalışmaların yapılacağı düşünülen protokolü MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan ve UCLG-MEVA Genel Sekreteri Mehmet Duman imzaladı.
Protokol ile ilgili bilgiler veren Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, Doğu Marmara kalkınma ajansı olarak ulusal ve uluslararası olarak yaptığımız bazı faaliyetlerde artık uluslar arası örgütlerle iş birliği noktasında tercih edilen bir kalkınma ajansı olduklarını ifade etti.
 “Özellikle sorumluluk alanlarındaki illerde ortak kapasite geliştirme çalışmalarında artık uluslararası örgütlerin desteğinde işbirliğinde yapacağız. Bu gibi büyük organizasyonların gerek yurt dışında yapılması ve aktif olarak katılım sağlanması veya gerekse burada yaparak bununla ilgili özel çalışmalar yapacağız. Bu buraya üye olan kentlerin birbirleri arasındaki ilişkilerin artması noktasında önemli bir organizasyon. Bu açıdan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı olarak kalkınma kelimesinin içinde olan tüm hususları dikkate alarak ilgili uluslararası kuruluşlarla iş birliği yapacağız. Bu noktada bu gibi protokolleri imzalamaya devam edeceğiz.”
Düzce’ye katkısı noktasında da önemli katkılar sağlayacağını düşünen Ayan, şu ifadelere yer verdi.

 “Düzce’de bu tip aktivitelerin düzenlenmesi noktasında ve Düzce’deki bu alanda çalışan kurum ve kuruluşlarının kapasitesinin artması noktasında yanlarında olacağız. Bu anlamda Düzce’nin ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesine de önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Haber; R. BAL