Kaynaşlı'da inşa edilecek olan Batı Karadeniz Bölge Afet Koordinasyon merkezi ile birlikte gündeme gelen Kızılay Bolu Afet Deposu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kaynaşlı'da inşa edilecek tesisin inşa çalışmaları ise henüz başlamadı.

Kızılay Bolu Afet Deposunun açılışına Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı, Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kızılay Bolu Şube Başkanı Yılmaz Özarslan böyle bir tesisin gerekli olduğunu söyledi ve tesis yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.Daha sonra bir konuşma yapan Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı afet deposunun yapım aşamasından bugüne kadar nasıl gelindiğini anlattı. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ise her an afet olabileceğini ifade etti ve afet deposunun önemine değindi. Küçükali, konuşmasında, Gayretli çalışmalar ile deponun bittiğini, böyle bir binanın her gün lazım olmayacağını, ancak afet zamanında her saniye ihtiyaç olacağını söyledi.

Bilindiği gibi Bolu Afet Deposu için Bolu makamları parasız arsa sağlamıştı. Kaynaşlı'da inşa edilecek olan Bölge Afet Koordinasyon Merkezi ise uzun pazarlıkların ardından 300 Bin YTL karşılığında Kızılay'a verilmiş, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali durum ile ilgili olarak Düzce'ye sitem etmişti. Merkezin inşası için bütçeye ödenek konulduğu ve 2008 yılı içinde inşaata başlanacağı da ifade edilmişti.