Bolu Dağı tüneli ve viyadüklerinde 5 ayda meydana gelen 61 trafik kazasında 2 kişinin öldüğü, 32 kişinin yaralandığı kaydedilirken,Tünel ve viyadüklerde sürate izin vermeyecek ölçüde eğim ve virajların kazaların artmasına neden olduğu da bildirildi.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Orhan Başaran, yaptığı açıklamada, Bolu Dağı Tüneli'nin Düzce çıkışından itibaren Ankara-İstanbul istikametinde tehlikeli eğimler ve viyadüklerde çok sayıda viraj olduğunu söyledi.

Bolu Dağı Tüneli'nde rahat seyreden sürücülerin tünel çıkışında araçlarının hızını genellikle düşürmediklerini ifade eden Başaran, tünel çıkışında bu nedenle özellikle sağda seyreden araçlara arkadan çarpma ve bariyerlere sürtünme sonucu kazaların meydana geldiğini söyledi.

Bolu Dağı tüneli ve viyadüklerinde 5 ayda meydana gelen 61 trafik kazasında 2 kişinin öldüğünü, 32 kişinin yaralandığını bildiren Başaran, Bolu Dağı tünelinin açılmasıyla araç trafiğinin otoyola yöneldiğini, burada 3 ekibin 24 saat görev yaparak sürücüleri uyardığını kaydetti.

Yazın gelmesiyle trafiğe çıkan araç sayısının arttığına dikkat çeken Başaran, 'Vatandaşların, yazın tatile çıkmanın verdiği rahatlıkla, özlem duydukları yerlere ve sevdiklerine bir an önce ulaşmak için hız yaptığını, özellikle gurbetçilerin vatan topraklarına girdikleri andan itibaren bir duygu seline kapılarak gideceği yere varmak istediğini, bu nedenle hız sınırlamalarına dikkat etmediklerini söyledi. 

Bilindiği gibi kış aylarında viyadüklerin üzerlerinde buzlanmayı önleyici sistemler bulunmasına rağmen, sık sık buz nedeniyle kazaların yaşanması eleştirilere konu olmuş, buz önleyicilerin yetersizliğinin viyadüklerin sürekli rüzgar alması olduğu da dile getirilmişti.