Bolu Belediyesi şantiyecilikle gelir kaynağı yarattı

 

Altyapı malzemesi üretim şantiyeleriyle, gelir yaratma konusunda yerel yönetimlere iyi uygulama örneği gösteren Bolu Belediyesi, “Türkiye’nin en ucuz ve kaliteli asfaltını üretiyoruz” sloganıyla asfalt şantiyesini Türkiye’ye üretim yapacak seviyeye getirdi. Bölgenin en büyük şantiyesini Bolu’da kuran belediye, şantiyeçilikten yılda 25 milyon lira gelir hedefliyor.

 

Bolu Belediyesi, asfalt üretimi ile önemli bir gelir kaynağı yaratırken Düzce Belediyesi de dünya standartlarında asfalt üretmek için asfalt plenti sahasını genişletme kararı aldı.

 

Firmalardan görüş alınıyor

Düzce Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, dünya çapındaki standartlara uygun üretim yapmak için ilave asfalt plenti tesisleri kurmak amacıyla harekete geçildiği bildirildi.

Bu doğrultuda Başkan Mehmet Keleş, mevcut durumun tespiti ve hedeflenen projeler için çeşitli firmalardan görüş alıyor. Özel bir firmanın asfalt plenti sunumuna, Başkan Mehmet Keleş’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, İntaş ve Yeypaş Genel Müdürü Kenan Gökmen, Fen İşleri Müdürü Kenan Güreşçioğlu katıldı.

 

Amacımız dünya standartlarında asfalt sermek

 

Konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede ise Başkan Keleş, "Belediyemizin tesislerinde asfalt üretimi yapıyoruz. Ancak bunu daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Amacımız dünya standartlarında asfalt sermektir. Bunun için de asfalt plenti sahamızı genişleteceğiz."  ifadelerini kullandı.

 

Düzce’de her zaman kaliteli hizmeti hedeflediklerini ifade eden Başkan Mehmet Keleş, yolların asfaltlanmasında da teknoloji ile birlikte dünya standartlarına uygunluğu esas aldıklarını vurguladı.  Belediyenin asfalt plentinin iyi çalıştığını işaret eden Başkan Keleş, şunları kaydetti: ‘Amacımız asfalt plenti sahamızı genişletmektir. Yapılan yolun kaliteli, uygun standartlarda olması, kullanılan malzemenin ve asfaltın uygun kalitede olmasıdır. Çünkü standartlara uygun olmayan asfalt bozulmalara neden olmaktadır. Değişen iklim şartlarında, sıcaklık farklarında zarar görmekte çok kısa süre içerisinde özelliğini yitirmektedir. Asfalt serme işi tamamen profesyonellik gerektirmekte olup, yeni asfalt serilmeden önce eski yıpranmış olan asfalt kazınarak kaldırılmakta, mazgal ve su giderleri çepeçevre hesaplanmakta, yol eğimi ve kod farkı ortaya çıkan yollarda stabilize işlemi yapılarak bilgisayar sistemlerinde kodlanıp, uzun yıllar kullanılacak olan asfalt oluşturulmaktadır.’ 


HABER;C.ÜSTÜNER