Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz, D-100 Karayolu’nu trafiğe kapatmak için düğmeye bastı. 21 yıl önce temelleri atılan projeyi hayata geçirmek için harekete geçen Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz, mevcut yolu “yeşil yol” adıyla yaşam alanı haline dönüştürmeyi hedefliyor. 800 günde bitirilecek olan proje ile D-100 trafiğe kapatılacak ve etrafında yürüyüş yolu, kafeterya, alışveriş mağazaları gibi yaşam alanları oluşturulacak.
Öte yandan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in de benzer bir projesi vardı. D-100 Karayolu İstanbul Caddesi'nin işlevini görecek, karayolu ise daha ileriye kaydırılacaktı. Seçim çalışmaları esnasında sık sık bu projesinden bahseden Belediye başkanı Mehmet Keleş,  İstanbul Caddesi'ni bir önceki döneminde de trafiğe kapatmak istemiş ancak muradına erememişti.
Seçimden sonra 25 Nisan 2014 tarihinde yaptığı bir açıklamada Keleş, İstanbul Caddesi'nin kapatılması mevzusuna değinmiş ve mevcut D-100 Karayolunun İstanbul Caddesi'ne alternatif olacağını belirtmişti.
Keleş, şunları kaydetmişti: “Düzce merkez çok sıkışık. Merkezi trafikten steril alandan oluşturup öyle projelerini hayata geçirmek istiyoruz. İstanbul Caddesi Düzce’nin ana caddedir. İstanbul Caddesi ismi de eskiden Ankara-İstanbul yolunun buradan geçmesinden gelir. İstanbul Caddesi Düzce’yi ikiye bölen bir cadde. 1 km kadar dışarıya taşınmış yol olan bir de D-100 karayolu var. Onu biraz daha dışarıya taşıyacağız. Mevcut D-100 karayolu da İstanbul Caddesi gibi olacak. Alternatif cadde olacak. O zaman İstanbul Caddesi trafiğe kapanacak ve alışverişi merkezi gibi olacak.”
 Bolu Belediye Başkanı D-100 Karayolu’nu kapatmak için kolları sıvarken, şimdi Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in ne zaman harekete geçeceği merak konusu. 

HABER;S.KAŞKIR