Düzce Belediyesi'ne ihale edilen Kurugöl Tabiat Parkı ve Samandere Şelalesi için Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç arasında protokol imzalandı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kurugöl ve Samandere’de yapacakları tesisleşme ile yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline dönüştüreceklerini aktardı. Başkan Keleş, öncelikle Kurugöl’deki alt yapı çalışmalarını tamamlayacaklarını belirterek neler yapılacağını paylaştı.

3 yıldızlı otel yapmayı planlıyor

Keleş, “Hafta sonları vatandaşlarımızın aileleri ile gidebileceği, piknik yapacağı, spor yaparak güzel bir zamanlar geçirebileceği tesisler yapacağız. Bu tesislerde Düzce’den, çevre illerden belki de yurtdışından toplantılara ev sahipliği yapılacak güzel mekanlar olacak. Bunun için hızlıca çalışmalara başlayacağız. Öncelikle Kurugöl’ün yolunu bitireceğiz, elektrik getirilmesi gerekiyor, onu halledeceğiz. Su problemini de çözeceğiz. Gölün çevresinde yürüyüş parkurları, piknik alanları, bungalov evler ve belki de 3 yıldızlı otel yapacağız. Abant ve Yedigöller gibi ismi her yer de bilinen  alan haline dönüşecek.” dedi.

2017'de hizmete açılacaklar

Başkan Keleş, Samandere Şelalasi’nde bakanlığın yaptığı çalışmalara ek ilaveler yapacaklarından bahsetti ve doğal çevreyi bozmayarak vatandaşların bu alanlara teşvik edecek programlar tertip edeceklerini dile getirdi.

Kendilerine 1 yıl gibi bir hedef koyduklarını belirten Keleş, 2017 yılında bitirerek hizmete açacaklarını da sözlerine ekledi.Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç ise Düzce Belediyesi'nin iyi bir işletmecilik örneği sergileyeceğini söyleyerek yeni yapılacak projelerin Düzceliler'e ve bölge halkına hayırlı, uğurlu olmasını temenni etti.Konuşmaların ardından 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş protokol imzaladı.

29 yıla kadar uzatılabilecek

Düzce İli Merkez İlçesi sınırlarında yer alan, sorumluluğu Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü'nde bulunan Kurugöl Tabiat Parkı 13 Ekim tarihinde yapılan ihale ile 5 yıllığına, Samandere Şelalesi ise 19 Ekim tarihinde gerçekleşen ihale ile Düzce Belediyesi'ne kiralandı. Kurugöl’de işletmeye açılan alanda yapılması planlanan yatırım ve düzenlemeler ise elektrik ve su altyapı çalışmaları, çevre aydınlatmaları, piknik üniteleri, piknik ocakları, 3 adet çeşme, 2 adet çocuk oyun sahası, 5 adet kameriye, otopark ve çadır alanları, taşıt otoparkları, kır gazinosu ve yaya trafiğini sağlamak amacıyla patika yolları içeriyor. Kurugöl Mesire Alanının 5 yıllık ihale süreci Uzun Devreli Gelişme Planına göre 29 yıla kadar uzatılabilecek. Samandere Şelalesi'ne yapılacak proje ise önümüzdeki günlerde şekillenecek.

Haber;S.KAŞKIR