Düzce ile Abant'ı birbirine bağlayacak olan 33 kilometrelik Samandere-Sinekli-Abant yolunda iyileştirme çalışmaları Bolu'yu karıştırdı. Bolu Gündem Gazetesi Yazarı Yener Bandakçıoğlu'nun köşe yazısında topuk yaylasının kapatılabileceğini, Abant’ın Düzce’ye bağlanabileceğini ifade ederek “Düzceli'ler bu işe el attıklarına göre, yakın bir tarihte yolu tamamlarlar. Abant'ın şu anda Bolu'ya bağlı olması nedeniyle de yukarıda saydığım Bolulu büyüklerimize birer davetiye gönderirler. Herhalde bu büyüklerimiz Abant'ın Düzce'ye bağlanması ihtimali nedeniyle birer kutlama mesajı yayınlamayı da ihmal etmezler.”ifadelerini kullanmıştı.

CHP’liler olarak olaya el koyarız

Bolu'da geniş yankı bulan köşe yazısı ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Düzce'den sorumlu CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan sert konuştu.

“Abant’ın Düzce’ye bağlanması Söz Konusu Değil” diyen Özcan, “Abant’tan Düzce’ye yol açılmasına karşı çıkıyorum. Bu binlerce ağacın katledileceği büyük bir doğa felaketidir. Ben bununla ilgili mücadelemi vereceğim. Fakat bu konuda ciddi bir adım atılmıyor. Gerekirse biz CHP’liler olarak olaya el koyarız. Gerekirse vekil arkadaşlarımı alır gelirim Abant’ı hiçbir güç Düzce’ye bağlayamaz.”dedi.

Haber: S. KAŞKIR