Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu’ya birlikte "22 Mart Dünya Su Günü" nedeniyle Bolu Doğa Okullarının düzenlediği programa katıldı. Yılmaz, Doğa Okulları Kurucu Önder Tonyalı ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Öğrenciler tarafından suyun öneminin anlatıldığı programda gösterileri izleyen Yılmaz, öğrenciler, aileleri ile öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen programda günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, suya yönelik şehirde yürütülen projeler hakkında önemli sözler sarf etti.

“Bolu’da bir milyon nüfusun su ihtiyacını garanti altına altık”
Yılmaz, Bolu’nun gelecekteki su ihtiyacıyla ilgili çalışmaları bitirdiklerini belirterek bir milyon nüfusun su ihtiyacını garanti altına aldıklarını vurguladı. Yılmaz konuyla ilgili “Gelecekte Türkiye, hatta dünya su sıkıntısına girse bile Bolu asla sıkıntı yaşamayacaktır.” dedi.

“Karadere suları için çalışıyoruz”
Bolu’nun içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Karadere sularını yöneldiklerini kaydeden Yılmaz, konuyla ilgili yürüttükleri çalışma hakkında “Bu sular kırmızı benekli alabalıkların yaşadığı özel sulardı. Bunların önce tahsisini almamız gerekiyordu. Ve bir başka yere tahsis edilmiş suyun yeniden tahsisini almak mümkün değildi. Ömrümüzü bu suların Bolu’ya kazandırılmasıyla ilgili mücadeleye verdik. Hukuken pek mümkün olmayan bu suları Bolu’ya tahsis etmeyi başardık. Şuan o suları şehir merkezine getirmek için tünel açıyoruz. Bolu Dağı tünelinden daha uzun bir tünel inşa ediyoruz. Uzunluğu 3 bin 624 metre olan tünelin şu an bin 700 metresini tamamladık. İnşallah tünel bittiğinde ve o su geldiğinde artık memba suyu bizim musluklarımızdan akacak.” dedi.

“Bolu asla su sıkıntısı yaşamayacak”
Yılmaz, Bolu’nun gelecekte asla su problemi yaşamayacağını da belirterek sözlerini tamamladı.