Yaptığı yatırımlar ve projeleriyle diğer illere örnek il olmasından dolayı önemli bir il olan Bolu, hizmet sunma açısından ihtiyacı olan malzemeyi en düşük maliyetle üretebilme konusunda da oldukça iddialı… Konuya açıklık getiren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, imkanları kullanmada geldikleri seviyeyi ‘Türkiye’nin metropol şehirlerinden Ankara’ya bile asfalt verebiliriz’ cümlesiyle özetledi.

Başkan Yılmaz, imalat konusunda bazı belediyelere malzeme desteği sağladıklarının hatırlatılması üzerine alt yapı durumunu anlattı. Yılmaz, “Bolu Belediyesi bugüne kadar yaptığı çalışmalarda kendi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde üretim yapmıştır. Bolu yapısı itibariyle ham madde açısından zengin durumdadır. Biz bu ham maddeyi alarak işliyoruz ve satıyoruz.” dedi.

Ham maddeyi değerlendirme hususunda Başkan Yılmaz kendilerinden başka kaldırım taşını ucuza mal edebilecek herhangi bir belediye olmadığı için Türkiye’de tek olduklarını paylaştı. “Kırma taşı doğal haliyle bizden başka işleyecek, Kaldırım taşını bizden daha ucuz üretebilecek kimse yok. Bu durum bizim malzememizin doğal özelliğinden kaynaklanıyor. Asfaltı da aynı şekilde bizden daha ucuz olarak üretebilecek kimse yok. Malzemeyi biz çıkarıyoruz, biz işliyoruz. Üstelik asfaltı doğalgazla ısıtıyoruz. Tüm bu işlemleri kendi bünyemizden yapabildiğimiz için maliyeti bizim kadar düşük seviye olan başka bir yer yok.”

Başka Yılmaz son olarak belediyelerinin yalnızca ihtiyaçlarını karşılaması ile yetinmeyip kaliteyi artırarak bölgeye hizmet ettiklerini aktardı. “Şuan kaliteyi de artırarak herkesin kabul edebileceği seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Bunu başardığımızda orası bizim gözümüzde ticari bir müessese olacaktır. Biz bugüne kadar kendimiz için ihtiyacımız olan asfaltı ve kaldırım taşını üretebiliyorduk, artık bölgemiz için üretebiliyoruz.”

Haber:Y.SEVER