1968 yılından bu yana Düzce'nin Gölyaka ve Bolu'nun Mudurnu ilçelerine bağlı köyler arasında sınır tartışması devam ederken Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Erol Tayhan’la Manşet programının konuğu olan Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, Yedigöller’in bir kısmının Düzce sınırları içerisinde olduğunu ancak Bolu’nun yapmış olduğu uyanıklık neticesinde Bolu sınırlarına dahil olduğunu öne sürdü.

Şahin, “Yığılca, Düzce ve Akçakoca Bolu’ya bağlıyken Yedigöller’de doğal olarak Bolu’ya bağlıydı. Düzce'nin il olmasından sonra Bolu’nun yapmış olduğu uyanıklık neticesinde (Akçakoca’daki Çınar Oteli gibi) Yedigöller de bizim sınırlarımız içerisinde denilmiş. Tapu kadasro müdürlüğüne gidin bakın Yedigöller Yığılca sınırları içerisinde mi Bolu sınırları içerisinde mi? Yedigöller’in bir kısmı Yığılca’nın Yaylatepe Köyü'nün sınırları içerisindedir. Düzce’nin Gerede’de de ya da Dörtdivan’da tesisi yok. Bolu İl Özel İdaresi'nin Akçakoca’da var. Bu o zamanki yöneticilerin tabiri caizse Düzce’ye attığı bir kazıktır. Bu Yedigöller için de böyledir.” dedi.

Yılan hikayesine dönen Yığılca yolu ile ilgili de konuşan Şahin, yolun yapımının Yığılca Belediyesi'ni aşan bir durum olduğunu ifade ederken, çalışmaların da kamulaştırma engeline takıldığını söyledi.

Şahin, “1954 yılından bugüne kadar maalesef Yığılca yolu bir kangrendir. Düzce bağlantılıdır ve bununla bizim ilgimiz yoktur. Bu yol ve Yedigöllerle ilgili çalışmaların tek başına yeterli olmadığı için seçim beyannameme de halkla bütünleşerek gerçekleşmesi gerektiğini belirttim. Yığılca yolu, Yığılca Belediyesi'nin boyutlarını aşan bir durumdur. Yığılca’da çalışan bütün bürokratlarımızın kaymakamlarımızın baskısı başbakanımızın ziyareti sonrasında ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Kamulaştırmalarla ilgili problemler var. Hasanlar Barajı'ndan Yığılca’nın merkezine kadar olan kısımdan yaklaşık 600 hak sahibi var. Bu 600 hak sahibini bir kısmı devletin vermiş olduğu parayı kabul edecektir, bir kısmı da mahkemeye gidecektir. Bu kamulaştırma işini ne kadar çabuk bitirirsek o kadar çabuk tamamlanacaktır. Şuanda önümüzdeki en büyük engel bu.” diye konuştu.

Yolun tamamlanmasıyla birlikte Düzce’den Yedigöller’e 1 saat içinde ulaşılabileceğini belirten Şahin, yol açılınca vatandaşların Yedigöller’e Bolu’dan gitmeyi tercih etmeyeceklerini söyledi.

Şahin, “Düzce-Yığılca yolu açıldıktan sonra 35 dakika olan yol 20 dakikaya düşecek, Yığılca-Yedigöller yolu da 40 km. Oraya da 35 dakikada gidilecek. Yani 1 saat içinde asfalttan ayrılmadan Yedigöller’e ulaşabilecek. Yol açıldıktan sonrada Yedigöller’e Bolu’dan gitmeyi tercih etmeyecekler.”dedi.

Şahin, seçim beyannamesinde yer alan 32 maddenin yüzde 70’ni tamamladığını belirtirken, farklı bir siyasi partiden olmanın hizmet almaya engel olmadığını söyledi. Şahin, 2014 yılı yerel seçimlerde tekrar aday olabileceğini sözlerine ekledi.