Günlerdir Karadeniz Bölgesi’nde kabus yaşanmasına neden olan şiddetli sağanak yağışlar komşu il Bolu’yu da vurdu. Sağanak yağışın bugün de devam edeceği bilgisi üzerine turuncu alarm verilen Bolu’ya Düzce’den takviye ekip gönderildi. Bolu’da yaşanan sel felaketinden en çok zarar gören Dörtdivan, Yeniçağ, Gerede ve Mengen ilçelerinde hasar tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.


 
Konuyla ilgili olarak Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre dün etkili olan yağışlarda  metrekareye Bolu merkezde 32,4, Bolu Dağı'nda 22,8, Dörtdivan Çetikoren köyünde 81,6, Dörtdivan'da 27,7, Mudurnu'da 27,4, Yeniçağa'da 25,2, Gerede'de 10,8, Göynük'de 1, Mengen'de 10,9 ve Kıbrıscık'ta 4,4 kilogram yağış düştü.
 


Sağanağın su baskını ve sele neden olduğu kentte, merkeze bağlı Tekkedere, Arıklar, Kındıra, Bozarmut, Rüzgarlar, Çatakören, Bakırlı, Baltalı, Çaygökpınar, Aşağıkuzören, Örencik, Avşar, Aydıncık köyü ile Bahçelievler, Sümer, İhsaniye ve Tabaklar mahallelerinde hasar oluştu.Sağanaktan Dörtdivan ilçesinde Çavuşlar Mahallesi, Çetikören ve Yağbaşlar köyü, Yeniçağa ilçesinde Dereköy, Aşağıkuldan, Yukarıkuldan, Eskiçağa köyü ile Yeniçağa Sanayi Bölgesi ve D-100 kara yolu da etkilendi.
Kentte ekipler, hasar tespiti için çalışmalara başladı.



Çalışmalar, Bolu Valiliği koordinasyonunda Bolu ve Düzce belediyelerinin itfaiye müdürlükleri, Düzce Arama Kurtarma, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi, Dörtdivan İtfaiyesi, Yeniçağa, Gerede ve Dörtdivan özel idareleri, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, Karayolları, DSİ, Kızılay Bolu Şubesi ve Bolu Mahalle Afet Gönüllüleri ekipleriyle devam ediyor.

Haber: S. AYAN