Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte yaz turizminde Düzce'nin en önemli ilçesi olan Akçakoca'da turizme hazırlıklar son hızı ile devam ediyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Akçakoca'nın turizme en iyi şekilde hazırlandığını ve üzerinde çalıştıkları en önemli projenin sahil bandı boyunca çalışmaları devam eden doğal gaz çalışmasının yaz sezonuna kadar bitirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Albayrak yaptığı açıklamada bu sezon Akçakoca'da turizmin daha canlı geçmesini beklediklerini belirterek, “Doğalgaz çalışmasını yaz sezonuna kadar bitirip turizm sezonunda bir sıkıntı yaşamak istemiyoruz.” dedi.

Bu yılki turizm sezonunda yatak kapasitesi bakımında bir sıkıntı yaşanmayacağını belirten Albayrak, yatak kapasitemizi geçtiğimiz yıllara göre daha da artırdık. Ceneviz Otel sorununu çözdük ve bu sezona yetişmesi için çalışmalar devam ediyor. Eğer bunu da başarırsak, turizm de büyük bir sıkıntıyı ortadan kaldırcağız.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl yerel manada bir festivalin yapılacağını sahil projesi yüzünden geniş çaplı bir festivalin yapılamayacağının altını çizen Albayrak, geniş çaplı bir festivalin, çalışmalar devam ettiği dönemde mümkün olmayacağınının altını çizdi.

Haber, Ş. ÇAKIR