Düzce Belediye Meclisi'nin 2007 yılı Temmuz ayı 1. birleşiminin gündem maddelerinden biri Düzce Belediyesi'nin uzun zamandan beri üzerinde çalıştığı Kentsel dönüşüm projesi olmuştu. O dönem ki Belediye Meclisi tarafından da onaylanan proje için çalışmalar 2010 yılında başlamıştı.

Camikebir Mahallesi'nde 70 bin metrekare alanı kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi o zaman mecliste görüşülerek bu alanın proje alanı olması kabul edilmişti. Bu konuda bu zamana kadar değişik söylentiler ortaya çıkarken yerel seçimler öncesinde Belediye eski Başkanı Mehmet Keleş, proje kapsamında hazırlanan maketi de göstermiş ve çalışmaların kısa süre içerisinde başlatılacağını ifade etmişti. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde İsmail Bayram Belediye Başkanı olmuş ve gündeme aldığı konuların başında kentsel dönüşüm gelmişti. 17 Eylül 2010 tarihinde Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlarına başlanılan binaların kısa zamanda yıkım işlemlerinin biteceği ve yeni yapılara başlanılacağı ifade edilmişti. 17 Eylül 2010 tarihinde Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Camikebir mahallesinde istimlak bedellerini alan vatandaşlar evlerini terk ediyordu. Boşalan evler bir bir yıkılıyordu.

Yapılan yıkımlar çerçevesinde evlerini boşaltmaları için vatandaşlarla yapılan görüşmelerin ardından vatandaşlar Camikebir Mahallesi’nin bir kısmını boşalttı. Proje çalışmalarının 2011 yılı içerisinde başlanacağı söylenmişti. Boşaltılan binaların yıkılmaması nedeni ile binalar madde bağımlılarının yuvası haline gelmeye başladı.  yaklaşan kışla birlikte bu binaların daha da tehlikeli olacağını düşünen vatandaşlar en azından boşaltılan binaların yıkılması gerektiğini ifade ediyor.

Parasını alan bir vatandaş da mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada, aldığı para ile ne ev alabileceğini ne de ev yapabileceğini ifade etti. Ya köyde bir yerde oturacağını belirten vatandaşlar ya da çadır kurup orada yaşayacaklarını söyledi.

Haber; R. BAL