Düzce’nin en işlek cadde ve sokaklarında dükkan önlerinde açılan alışveriş stantlarının bu bayram Eski Düzce Lisesi arsasında kurulmasına karar verildi. Ancak yeni alınan karar ne esnaflar ne de vatandaşlar tarafından rağbet görebildi.26 Eylül Cuma ile 3 Ekim Cuma günleri arasında stant açılmasına izin verilen Eski Düzce Lisesi arsası boş kaldı. Geniş alanda sadece bir kaç esnafın stant koyduğu görüldü.



stant açan bir kaç Esnaf belediyenin kendilerine gösterdikleri yerden memnun görünüyor, yarından itibaren ise ilginin artacağını düşünüyor.

 



Pazaryerinin şuanki konumunun kendilerini olumsuz etkilediklerini dile getiren esnafların isteği ise bayram sonrasında da alanı pazaryeri olarak kullanmak..

Esnaflar pazaryeriyle ilgili olarak,"Düzce'nin ücra bir köşesine pazar kuruluyor. Pazarda düzen nizam yok. Halk o tarafa gelmiyor. Orası bir iki mahallenin geldiği bir pazar konumunda. O pazaryerinin düzceyi temsil etmesi için bütün halkın gelmesi lazım"dedi.

Bayrama kısa süre kaldığını belirten esnaflar satışlarının artmasını beklediklerini söyledi. tezgah açan az sayıda esnaf olmasının sebebinin buraya gelen esnafın çoğunun pazarcılık yapmasından ve mevcut düzenlerinin bozmamalarından kaynaklandığını ifade etti. 

Haber: S. Kaşkır