Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı "Tanıtım Toplantısı" D-100 Karayolu üzerindeki bir otelde az sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. "Düzce'ye sizin gözünüzden ve gönlünüzden bakıyoruz" sloganıyla Düzce'nin yarınlarının inşaası amacıyla "ortak akıl, ortak irade" felsefesiyle düzenlenen toplantıya geniş yelpazede tutulan davetli listesine karşın salonun yarısı bile dolmadı. Başkan Mehmet Keleş'in AK Parti İl Başkanları Toplantısı'na katılması nedeniyle katılmadığı toplantıya il protokolünün yanı sıra akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, iş adamları, esnaf ve muhtarlar davet edilmişti. Ancak Düzce'nin daha modern bir şehir olması adına yol haritasının çizileceği bu önemli çalıştayın tanıtımı ilgi görmedi. Çalıştay, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan'ın açılış konuşmasıyla başladı.Vali Ali ihsan Su, çalıştayın önemi üzerinde durduğu konuşmasında "Şehir kimliğinin oluşmasında ilde yaşayanların katkısının önemli olduğunu vurguladı. Vali Su'nun “Tabiat Cenneti Düzce, her şey var gönlünce" sözleri alkış aldı.

 

 

Allah Düzce'ye her şeyi vermiş


Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce'deki tarım, turizm ve doğadaki güzelliğe dikkat çektiği konuşmasında "Allah Düzce'ye her şeyi vermiş" diyerek değerlerimizin kıymetinin bilinmesini ve sahip çıkılmasını önerdi. Milletvekiil Osman Çakır da şehir kimliğinin öncelikle tarihiyle oluşacağını dile getirerek "Düzce Konuralp'siz düşünülemez." dedi. Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Ankara'daki toplantıda olması nedeniyle katılamadığı çalıştayda söz alan Başkan Vekili Salih Keskinli, Düzce’nin sağlıklı ve çağdaş kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade ederek, Marka Şehir projesine değindi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in seçim projelerinden olan Marka Şehir Projesinin Şehir Kimliği çalışması ile gerçekleşeceğini ve çok yararlı olacağını belirtti.

 

Katılımcıların çoğu salonu terk etti.


Protokol konuşmalarının ardından teknik heyetin sunumuna geçildi. Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı Tanıtım toplantısı özellikle Vali Ali İhsan Su'nun konuşmasını tamamlamasının ardından az sayıda olan katılımcıların yarıdan çoğunun salonu terk ettiği görüldü. Protokol konuşmalarının ardından üç kişiden oluşan bakanlık yetkilileri "Şehir Kimliği Çalıştayının teknik çerçevesi" hakkında kısa bir sunum yaptı. Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı İbrahim Acar ve Ayfer Gedikli'nin yer aldığı teknik heyette çalıştayın çerçevesi hakkında bilgiler verildi.

 


Az katılımın sebebini sordu


Salonun ve izleyicilerin az oluşunun dikkat çekici boyuta ulaşması üzerine söz alan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Ordu'da 1500-2000 kişinin yer aldığı, Adıyaman ve Sıvas gibi illerde katılmımın yoğun olduğunun açıklandığı bir çalıştayda Düzce'de bu şekilde katılmımın az oluşunun sebeplerini sordu. Tayhan'ın bu sorusu üzerine söz alan bakanlık yetkilisi, çalıştayın az sayıda katılım olmasına rağmen devam edeceğini, çalıştayın sadece merkezden ibaret olmadığını hatırlatarak ilçeler ve kırsal alanda yaşayanların da Düzce'nin kimliğinin ortaya çıkmasında katkısının gerekli ve önemli olduğunu vurguladı.


Öte yandan 13 Kasım'da gerçekleşecek Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı'nda ise tanıtım toplantısı sonucu belirlenen katılımcılar ile "ortak akıl, ortak irade" felsefesiyle Düzce konuşulacak, Düzce'nin sorunlarına çözüm aranacak. Düzce'nin geleceğine fayda sağlaması için düzenlenen ve ortak akılla imar planı çizilmesi hedefi taşıyan çalıştayın ilgi görüp görmeyeceğini çalıştay günü belli olacak.

HABER:E.TAYHAN