Düzce’de başı boş köpeklerle ilgili şikayetlerin sonu gelmiyor. Öncü Televizyona telefon ederek şikayetini ile getiren vatandaşlar, cadde ve sokaklarda sürüler halinde gezen köpekler yüzünden dışarı çıkamadıklarını, bazen yol değiştirmek zorunda kaldıklarını söylüyor.
Şehir merkezinden, kalıcı konutlardan, OSB’den ve ilçelerden hemen hemen her gün başıboş köpekler ile ilgili şikayet telefonları geliyor. Cadde ve sokaklarda sürüler halinde gezen köpeklerden dolayı özellikle sabah erken ve gece saatlerinde sokağa çıkmaya korktuklarını söyleyen vatandaşlar, sabahları okula giden çocuklarının da başıboş köpekler yüzünden korkudan yalnız olarak okula gidemediklerini dile getiriyorlar.
Başıboş köpekler için nereye başvuracaklarını bilemeyen vatandaşların yanı sıra, başvurdukları halde çözüm bulunmadığını söyleyen vatandaşlar da var. Şehir merkezinde köpek bolluğu yaşanırken, özellikle kalıcı konutlarda oturan vatandaşlar bazı bölgelerin adeta köpek istilasına uğradığı görüşünde.

Sokak hayvanları ile ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ise, Düzce caddelerinde sürü halinde gezen köpekleri görmeye devam edeceğimizi gösteriyor. Eroğlu, geçerli olan Orman Kanunu'na göre  sokak hayvanları için de belediyelere 5 milyon liralık ödenek gönderdiklerini söyleyerek, bununla kısırlaştırma ve küpeleme yapıldığını kaydetti.

Eroğlu, hayvan barınaklarına yerleştirilecek hayvanların, sokakta  sürüler halinde  gezen,  insanlara  zarar veren hayvanlar olacağını vurgulamıştı ancak, geçerli yeni kanun hayvanların kısırlaştırılmasından sonra alındıkları yere bırakılmalarını istiyor. Hayvanlar rehabilite edildikten sonra nereden alındıysa oraya bırakıldığı ve kanun yetersiz olduğu için Düzce sokaklarında bu görüntüleri görmeye devam edeceğiz.

Haber; H. İŞCAN