Sayan ailesi hayatı 2005 yılında evin reisinin hayatını kaybetmesiyle karardı. 2 erkek çocuk annesi Nazife Sayan, bir oğlu evlenip başka bir şehire taşınınca diğer oğluyla kala kaldı.

 
Oğlu Kadri Sayan'ın babasının kaybıyla psikolojik rahatsızlık yaşaması ve annesinin sağlık sorunları nedeniyle çalışamaması anne oğulu Nusrettin Mahallesi'ndeki evlerinden de etti.
 

Kredi borçları büyüyünce Tası tarağı toplayıp Günbaşı'ndaki babadan kalma tarlaya derme çatma baraka yapan anne oğul elektriksiz susuz yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Nazife Teyze ve oğlu 2 ayda bir aldıkları 500 TL'lik dul aylığı ile geçinmek için uğraşıyor.

 
Tuğlaları dizerek oluşturdukları tek göz odada zor koşullarda yaşayan anne oğul hayırseverlerden yardım bekliyor. Geceleri yaktıkları ışıldakla aydınlık sağlayan Sayan Ailesinin yaşadıkları zorluklara rağmen ne yüzlerinden gülücük ne ağızlarından dua eksik olmuyor.
 
 

Yardım edenlerden ölene kadar duacı olcağını söyleyen Nazife Teyzenin tek isteği rahat yaşayacakları bir ev, oğluna bir iş bir de gelin...

Haber; S. KAŞKIR