99 depremleri sonrasında Düzce'nin kuzeydoğusunda inşa edilen Kalıcı Konutlar, harabe parkları, çöp sorunu ve bakımsızlığı ile dikkat çekiyor. Üvey evlat muamelesi gösterildiği şeklinde tepkilerin geldiği Kalıcı Konutlar bakımsızlık nedeniyle eski güzel görüntüsünü kaybediyor.
Çocuk parklarının paslandığı, çöp kovalarının söküldüğü, çimlerin sarardığı, oturakların kırıldığı, çöplerin ve içki şişelerinin etrafa yayıldığı, aydınlatma direklerindeki kabloların dışarıda durduğu yaklaşık 40 bin kişinin ikamet ettiği konutlarda çirkin bir manzara çiziyor.

 

Oyun parkı mı mera mı?


Hemen hemen her bölgede bulunan çocuk parkları bu bakımsızlık ve ilgisizlikte başı çekiyor. Çocuk parkında oyun aletler paslanmış ve kırık dökük, parkın içine ise otlardan girilmiyor. Otların insan boyuna ulaştığı parkta oyun aletleri pas içinde. İnsan boyuna ulaşan otların olduğu parkın bazı bölümleri ise çöplüğe dönmüş durumda.

Çöp sorunu had safada

 

 



Kalıcı Konutlar'daki çöp yığınları her geçen gün artıyor. Neredeyse her bölgede bulunan çöp sorunu nedeni ile bölgeler adeta pislikten geçilmiyor. Her bölgede bulunan bu sıkıntı çöp kovalarının yetersizliği ve ekiplerin çöpleri zamanında almaması ile had safhaya ulaşıyor. Bölgelerde pis kokunun öne geçilmek için gerekli çalışmaların acilen başlatılması gerekiyor.

 



Kablolar tehlike saçıyor

 



Kalıcı konutlarda bazı bölgelerde aydınlatma direklerinde açık halde bulunan elektrik kablolarının yarattığı tehlike ise ayrı bir konu. Kapakları olmayan aydınlatma direklerinin içerisindeki elektrik kabloları açık saçık dışarıda duruyor. Çocukların oynadığı parkların ve okulların yakınlarında bulunan açık haldeki elektrik kabloları tehlike saçıyor. Sprey boyalarla çeşitli yazıların bulunduğu elektrik trafoları da çevrede kötü bir görüntü sergiliyor. 



Haber: S. KAŞKIR