2014 Yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ali İhsan Su’nun başkanlığında yapıldı. Vali Ali İhsan Su, 2014 yılı III. dönem itibariyle Düzce’de toplam 292 proje için 3 milyar 990 milyon 485 bin 328 TL harcandığını açıkladı. Vali Su, 292 projenin sektörler bazındaki dağılımını da aktarınca en az projenin Düzce’nin geleceğinde aktif rol üstlenmesi istenilen turizmde olduğu ortaya çıktı.

 

TURİZMDE SINIFTA KALDIK

 

292 projede 56 proje ile eğitim sektörü ilk sırada yer alırken, bunu 33 proje ile tarım, 31 proje ile ulaşım, 29 proje ile enerji, 13 proje ile sağlık takip etti. Turizm alanında sadece 9 proje üretildi. Bu durum Düzce'nin turizm gerçeğini de gözler önüne serdi. Bir çok güzelliği ile görenleri kendisine hayran bırakan ancak tanıtımdaki yetersizlikler nedeniyle hala turizmde kendisine hakettiği yeri bulamayan Düzce'de bu alanda proje üretilmiyor. Düzce'nin parlaması gereken bir alanda 2014 yılı III. dönemi için sadece 9 projenin hazırlanması neden sınıfta kalındığını gözler önüne serer nitelikle...

 

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na kaymakamlar tam kadro hazır bulurken, Çilimli, Gölyaka ve Akçakoca belediye başkanları katılmadı. Katılımın az olduğu gözlemlenen toplantıda bazı kurum müdürlerinin de gelmediği ya da toplantı ortasında geldiği gözlemlendi.

 

Vali Su’nun konuşmasının ardından yatırımcı kurumların bölge müdürleri ve il müdürleri gerçekleştirilen projeler hakkında sunum yaptı. Karayolları 4. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, Düzce’nin OSB Bağlantısı ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

 

 

OTOBAN BAĞLANTISI GENEL MERKEZDE!


Karademir, "Bağlantı yolu ve köprülü kavşak ve gişeler plan safhasında genel müdürlüğe sunuldu. Onaylandıktan sonra zemin editüne başlanacak ve akabinde çalışmalara başlanacak.” dedi.

 

 

KARA NOKTAYA KAVŞAK

 

D-100 Karayolu sık sık kazaların meydana geldiği Çilimli Kavşağı da Vali Ali İhsan Su’nun gündemiydi. Karayolları müdürüne bu konuda soru soran Su, ışıklandırmanın yapılacağı bilgisini aldı. Gölyaka Bağlantı yolunun ise pazartesinden itibaren ulaşıma açılacağı bildirildi.

 

 

UĞUR SUYU’NA BARAJ

 

DSİ 5. Bölge Müdürü Murat Acu, Düzce’ye müjdeleri olduğunu açıkladı. Regülatorun yetersiz kalacağı tespit edilen Uğur Suyu’na baraj yapılmasının kararlaştırıldığını duyurdu.

 

Acu, “Uğur suyu üzerinde regülatör yetersiz kalacağından, buraya 60-65 metre yüksekliğinde bir baraj yapmaya karar verdik. Bunun planlama çalışmalarına başladık ve en kısa zamanda ihalesini yaparak çalışmaya başlayacağız” dedi.

 

Acu ayrıca Efteni Gölü ıslah çalışmalarını sona geldiğini bildirdi. Acu, Akçakoca barajının fiziki yapımın yüzde 20’lere ulaştığını 2015 Ağustos ayında biteceğini söyledi.

Haber; S.KAŞKIR