Düzce Belediyesi tarafından hastane caddesi üzerinde bulunan eski YİMPAŞ AVM binasının kapalı pazaryerine dönüştürülmesi planlanıyor. Bu kapsamda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile Sarar giyimin sahibi Cemalettin Sarar masaya oturarak anlaşma imzalandı.  Borç içinde olan Düzce Belediyesi’nin ne kadarlık bir kira bedeliyle binayı kiraladığı kamuoyuyla paylaşılmadı.

Düzce Belediyesi, şuan market ve bir giyim mağazasının kullandığı mevcut bina ile hemen bitişinde yıllardır atıl vaziyette olan yapıyı kapalı pazaryeri haline getirecek. Mevcut bina manav ve kuru bakla türü gıdaların satıldığı alan olarak belirlenirken, onarılarak diğer binaya bağlanacak ikinci ek binada da balık restoranları ve sosyal alanlar bulunacak.

 İmzaların atıldığı AVM binası katlı ve kapalı olarak planlanması pazaryerine uygunluğu tartışmaya açtı. Katlı pazaryerinin sebzeciler, meyveciler ve mefruşat türü satış yapan esnaflar ve pazaryerine gelecek vatandaşlar için uygun olmadığı görüşü hakim. Eşine az rastlanan pazaryeri projesinin katlı olarak planlanması halk ve pazarcı esnafının rahat alışveriş yapmasını engelleyeceği düşünülüyor. Düzce’deki esnaf odası ve pazarcılar odasının kapalı Pazaryerine ilişkin tutumu da merak ediliyor. 


haber;s.kaşkır