2 başkanın da tepkisi ortak

Bolu Belediye Başkanı'ndan sonra Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de mahkeme kararını eleştirdi. Bir süre önce düzenlediği basın toplantısında hakkında açılan davalar ve aldığı cezaları anlatırken, hukuk sisteminden endişe duyduğunu belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  “Maalesef şuan hukuk sistemimizde kararların doğru olduğuna inananların sayısı çok düştü. Bunlardan bir tanesi de benim.” dedi. Bu sözlerle verilen kararlara tepki olduğunu gösteren Başkan Yılmaz'dan sonra Düzce'den de farklı bir konu üzerinde benzer tepki geldi. Üstelik tepkiyi gösteren meslektaşı Mehmet Keleş oldu. 

‘Karar Düzceliler'in!’

Mahkeme tarafından faaliyeti durdurulan Hecinler mevkiindeki Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi için geçtiğimiz günlerde sessizliğini bozan ve “Mahkeme yer göstersin, 400 ton çöpü nereye dökelim?” diyen Başkan Mehmet Keleş, bu kez kararı halka şikayet etti. Şehir merkezindeki billboardlara astığı afişlerle tepkisini ortaya koyan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yorumu vatandaşa bıraktı. İki ay önce mahkeme tarafından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporundaki ‘Olumlu Kararı’nın hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle faaliyeti durdurulan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'nin yer aldığı fotoğrafın yanına eski çöp depolama sahasının görselini koyduran Keleş, altına ‘Karar Düzceliler'in’ yazdırdı.

Zorluklara bizzat şahit oldu

İlk başkanlığı döneminde belirlenen yerler için civardaki köylülerin soluğu mahkemede alması yüzünden depolama tesisini Düzce'ye kazandıramayan, ikinci döneminde ise yapımı bitme aşamasına gelen tesisin açılış kurdelasını kesen Başkan Keleş, yaşanılan zorluklara bizzat şahit oldu. Düzce'yi yıllarca vahşi depolamadan kurtarmaya çalışan Keleş, sonunda hizmete açılan bir tesisin kapısına kilit vurulmasına tepkili olduğunu sık sık konuşmalarına yansıtıyor. Son açıklamasında, 17 milyon liraya mal olan tesiste son teknoloji kullandıklarını belirterek mahkemenin kararını eleştirmişti.

Nöbet sürüyor

Öte yandan belediye cephesinden durum böyleyken tesisin bulunduğu Hecinler mevkiindeki köylüler cephesinde de durum değişmiyor. Çöp kamyonlarının tesise çöp dökmesini engellemek amacıyla her yolu deneyen köylüler tesis girişindeki nöbetlerinde 12. güne girdi. 

Haber;C.ÜSTÜNER