Bugüne kadar ilanla iş arandı, ev arandı ama böylesi belki de ilk defa oldu. Türk toplumunda birçok çiftin evlenmesinde rolü bulunan, hatta televizyon programları bile yapılan çöpçatanlık müessesinin son girişimi hayli ilginç oldu. Atatürk Bulvarında bulunan Çoban Durağında yer alan ilanda evleneceği insanı bulamayanlar için yardımcı olunabileceği ifade edildi. Bekar bay ve bayanları evlendirmek amacıyla “Eş arayan, evlenmek isteyen bay ve bayanlar için vesile maliyetinde bir yol” başlığıyla asılan ilan görenlere ‘Çöpçatanlıkta son nokta’ dedirtti.


Üzerinde iletişim bilgilerine ve Hadis-i Şerif’e yer verilen ilanın kim tarafından durağa asıldığı ise bilinmiyor. Söz konusu ilanda Nur Suresi’nin 32.Ayetine yer verildi. Ayette evlilikle ilgili olarak geçen “İçinizdeki bekarları, köle ve cariyelerinizden salih(evlenmesi uygun) olanları evlendirin. Eğer fakir iseler, Allah lütfuyla onları zengin eder. Allah lütfu ve ihsanı geniş olandır. O her şeyi bilir.” şeklindeki ifadeler ilana yazıldı.

İlanın amacına ulaşması için yazılan uyarıda “Gönlünüze yanlış bir düşünce veya anlayış aksettirdi isem, haklarınızı helal ediniz lütfen! Yırtıp koparıp atmayalım, ihtiyacı olan kardeşlerimiz nasiplensin İnşallah” denildi.

Haber: Y.SEVER