Yığılca Hacıyeri ve Hocatman köyleri güzergahında yol yapım işini üstlenen firma şu günlerde hummalı bir çalışma yürütüyor.

 

YığılcanınSesi Gazetesi'nde yer alan habere göre; yağan yağmur ve tonajlı araçların bozduğu yolu taş ocakları düzeltiyor. Yol boyunca sürücülerin dur kalk şeklinde ilerlemesine neden olan kasisler bir nebze de olsa bu şekilde azalmış olacak.

 
Daha önce yollarının düzeltilmemesi nedeniyle tepkilerini dile getiren ve ilgililere “Gerekeni yapın” çağrısı yapan vatandaşların bu kez yüzü gülüyor. Yollarının çukurlardan kurtulacak olması ile ilgili konuşan bölge halkı, “Yolumuz yaklaşık 10 yıl kadar önce ince bir asfalt gördü. Fakat bu asfalttan şuanda eser yok. Kazıya kazıya asfalt kalmadı. Stabilize yoldan daha kötü bir durumda. Taş ocağının ağır tonajlı araçları bu yolun çökmesine ve bozulmasına neden oluyor. Üzerine bir de hava şartları eklenince işte yolun durumu o zaman ortaya çıkıyor. Yol çocuk mezarı gibi. Ocak yetkilileri bozdukları yolu kepçe ile kürüyerek yapmaya çalışıyor.” dedi.

 

Kaynak; YığılcanınSesi Gazetesi