Düzce’de bozuk yollarla ilgili yaşanan sorunlar bitmiyor. Özellikle yağışlı havalarda yollarda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşatıyor. Bu kez tepkinin adresi Çavuşlar Mahallesi…

ÇUKURLARLA SAVAŞIYOLAR
2013 yılında yapımı tamamlanan Çavuşlar TOKİ ve Çavuşlar Mahallesi sakinleri yaklaşık 20 santimetrelik çukurlarla savaş veriyor. Belediye otobüsü ve otomobiller yolda güçlükle ilerliyor. Çukurlardan kaçmaya çalışan araçların çizdiği görüntü yolda adeta dans eder gibi bir havaya yol açsa da işin özünde artık halkı isyana sürükleyen bir sorun var.

ARAÇLARDA MADDİ HASAR OLUŞUYOR
Çavuşlar TOKİ Konutları’na giden yolun uzun süredir onarılmaması sürücülerin sesini yükseltmesine yol açtı. Sık aralıklarla oluşan çukurların adeta köstebek yuvasını andırdığı yolun günler, haftalar değil aylardır bu şekilde olduğunu savunan tepkili vatandaşlar, çözüm merci olan Düzce Belediyesi’ni eleştirdi. Derin çukurlar nedeniyle araçlarında maddi hasar oluştuğunu dile getiren sürücüler, yol sorunun artık giderilmesi için çağrıda bulundu. Aracı çukura giren ve çıkamayan tepkili bir sürücü ilgisizlikten yakındı.

“KİMSE İLGİLENMİYOR”
Haber ekibimize ulaşan mağdur vatandaş yaşadığı durumu şu sözlerle anlattı: “5 aydan beri bu yol yapılmıyor. Geçenlerde de burada karteli patlattım bu ikinci oturuşu. Benim arabamın basık oluşunu geçin az önce iyi marka bir aracın altı vurdu buraya. Defalarca aradık kimse ilgilenmiyor. Nereden kaçsak oraya denk geliyoruz. Kaç defa aradık kimse ilgilenmiyor.”

“ARABALARIN ALTI VURUYOR”
Gün içerisinde bir çok kez yolu kullanan ve sıkıntı yaşadığını ifade eden bir belediye şoförü ise; “Yolun halini gördüğünüz gibi, sıkıntı yaşıyoruz. Beycilerin içi, hastanenin arkası berbat yollar. Arabaların altı vuruyor.” diye konuştu.
Öte yandan belediyeye yapılan bilgilendirmelere karşılık çözüm getirilmemesi sonucu bir vatandaşın kendi imkanları ile çukurları doldurduğu ancak yolun bir süre sonra tekrar eski haline döndüğü ifade edildi.