Düzce İl Genel Meclisi’nde muhalefet meclis üyeleri jet hızıyla alınan kararlardan şikayetçi. Meclise sunulan önergenin toplantı ortasında verilen 5 dakikalık arada ya da bir gün sonra kabul edilmesi mecliste tepki topluyor…

Daha öncede sitemlerini dile getiren MHP’li meclis üyeleri yine Ak Partili Meclis Üyeleri ile karşı karşıya geldi.  Bu kez Maliye Bakanlığı’ndan aktarılan 10 Milyon TL’lik ödeneğin aktarılması tartışma konusu oldu. Plan ve bütçe komisyonun bir önceki birleşimde Maliye Bakanlığı’ndan aktarılan 10 Milyon TL’lik ödenek, bugünkü toplantıda İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğüne aktarılması talebi muhalefetin itirazına karşın oy çokluğuyla meclisten geçti.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi MHP’li Meclis üyesi Çetin Sarıahmet, konuyla ilgili yeterli araştırma süresi verilmediği ve gelen paranın Vali’nin uhdesinde olan para olduğundan kullanım inisiyatifinin de Vali’de olması gerektiğini belirterek muhalefet Şerhi koydurdu.

YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ…

Toplantı sonrası haber ekibimize açıklama yapan Sarıahmet, şunları söyledi:

“Konu dün gündeme geldi. Valiliğe maliye bakanlığından aktarılan ödenekle ilgili Ak Partili meclis üyeleri ilçelere dağıtımı ile ilgili bir önerge verdiler. Bizce asfalt programına alınmasına bir sakınca yok. Fakat vali beyin uhdesinde olan bir konu. Daha vali bey göreve başlamamışken, parayı pay etme konusu gündeme gelmesi, önergenin dün verilip bugün kabul edilmesi yangından mal kaçırılıyor gibi bir algı oluşuyor. Esas konu köylere hizmet götürme birliğine aktarmaktı. Oradan istediği tarafa yönlendirmekti. Bu kadar aceleye gerek yok. Muhalefet şerhi koydurduk. Konuyu vali beyin bir kez daha düşüneceğini düşünüyoruz.”

Sarıahmet, son günlerde tartışılmaya devam edilen tarımsal yatırımlar ve tavuk kümesleri ile ilgili de konuştu. Sarıahmet, bu konuda birçok afaki görüşün konuşulduğunu belirterek, çözümün mevcut kümes ve yeni yapılacak kümeslerin modernize etmek olduğunu söyledi.

ÇÖZÜM: MODERNİZE ETMEK

Sarıahmet, “Düzce’de 400’ün üzerinde kümes var. 140’ın üstende Akçakoca’da, 100 üzerinde de merkezde var. Bir dönemde üretilen tavuk 8 binin üzerinde. 50 trilyon gibi bir paradan bahsediyoruz. Esas konu bu çiftçiliklerin koku yayması. Bunun çözümü özel idarenin mevcut kümeslerle ilgili modernize edilmesi. Yapmayana cezai müeyyide uygulanabilir. Yıkılabilir. Yok mesafeydi yok Organize tavuk bölgesiydi… Organize tavuk bölgesi zaten tamamen afaki. 300’ün üzerinde tavuk hastalık açısından bir arada tutulamıyor. Konuşulanların hepsi askıda kalıyor. Çözüm yatırımcıların çağrılıp proje çizilip çözüm üretilmesi. Bizim görüşümüz bu yönde. Modernize edilmesi.”diye konuştu.  

Haber,S.KAŞKIR